A bő pulóver viselése önmagában is rizikós lehet az alakra nézve, ám hosszú szoknyával párosítva még inkább magában hordozza a divatbaki lehetőségét. Ez a kombináció optikailag szélesítheti a sziluettet, különösen ebben a formában, ami senkinek sem előnyös.

hirdetés

Az őszi-téli időszakban a bő szabású, oversize pulcsik gyakran társulnak hosszú, maxifazonú szoknyákkal. Ez az aktuális trendeknek, illetve a hidegnek egyaránt köszönhető. Egyrészt a túlméretezett holmik viselése az elmúlt időszakban olyannyira meghódította az utcai divatot, hogy lassan mindenkinek ott lapul a szekrényében egy-egy oversize ruhadarab. Másrészt a hideg időben a bővebben szabott felsőket sokkal könnyebben lehet rétegezni, ezáltal nemcsak stílusos, de praktikus és komfortos is lesz a megjelenés.

Noha a csinos kis miniszoknyák határozottan tarolnak 2023-ban, a hosszan tartó indián nyár után sokan a szekrény mélyére száműzik őket, s inkább a hosszabb fazonokat részesítik előnyben. Persze itt sem kizárólag a praktikusság dönt, a divatos megjelenésről sem kell lemondani akkor, ha az ember maxiszoknyát szeretne viselni. A harangfazonú, pliszírozott darabok, de ugyanígy a ceruzaszabású és lágy esésű selyemszoknyák is elképesztően trendinek számítanak a szezonban.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Bő pulóver viselése hosszú szoknyával

Alapvetően a bő cuccok párosítása sem feltétlenül tilos, csupán néhány apróságra kell odafigyelni, hogy a túlméretezett outfit ne rejtse el teljesen a nőies vonalakat. Ugyanez igaz a bő pulcsi és a hosszú szoknya kombinációjára is, a szembetűnő stílusbakit mégis sokan elkövetik a mindennapok során.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A 2023-as trendek nagyon megengedők. Bátran össze lehet boronálni a különböző stílusokat és anyagokat, gyakorlatilag mindenki a saját ízlésére formálhatja az aktuálisan divatos ruhadarabokat. Ennek ellenére van néhány alapszabály, ami nem annyira a sikkes, stílusos megjelenés szempontjából fontos, sokkal inkább a nőies összkép megteremtéséhez nélkülözhetetlen. Az oversize, bő fazonú pulcsik nagyon hívogatóak a hidegben, ám annál nagyobb csapdát rejtegetnek magukban.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Nem tilos őket hosszú szoknyákkal kombinálni, ám nagyon kell figyelni az apró részletekre ahhoz, hogy a test vonalai ne tűnjenek el a hatalmas anyagmennyiség alatt. Sokan nem tűrik be a felsőket, és nem is szűkítik a derékvonalat, a szoknyára lógó felsők pedig teljesen eltorzítják az alakot. Ez a divatbaki alkati adottságoktól függetlenül érvénybe lép, ugyanis eltolja az arányokat, ezáltal szélesebbnek, tömörebbnek láttatja a sziluettet.

A lelógó pulcsi miatt a lábak rövidebbnek tűnnek, miközben a derékvonal is teljesen takarásba kerül. A pulóver és szoknya találkozásának kontrasztja erősen eltolja a testarányokat, az összkép pedig előnytelenné válik. A szoknya fazonja tulajdonképpen lényegtelen, már önmagában a rálógó bő pulcsi is elegendő ahhoz, hogy összenyomja a sziluettet. A probléma könnyedén kiküszöbölhető, egy öv segítségével például máris nőiesebbé varázsolható az összkép.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés