A kockás darabok roppant stílusosan kombinálhatók idén, más-más hangulatot teremthetnek a szettekben. Élénk színekre sincs szükség ahhoz, hogy feldobják az összképet!

hirdetés

Más mintás holmikkal ellentétben a kockás darabok könnyedén elsüthetők letisztult, visszafogott öltözékekben, de éppúgy a bohókás retró hangulatot sem nehéz megteremteni velük, a vagány és nőies összképhez egyaránt stílusosan idomulnak.

Az elsőre snassznak tűnő szürke és barna mintázatok furcsa módon inkább fellendítik, semmint unalomba fullasztják a minimalista szetteket. Bár élénkebb színkombinációkban ugyancsak jól mutatnak a kockás anyagfelületek, a monokróm változatban viselt naturális árnyalatokkal, valamint a kontrasztos, semleges tónusvariációkkal összeboronálva egyenesen imádja őket a divat.

Izgalmas összhatást érhetsz el, ha a kockás darabok mellé bőrhatású, kötött vagy fényes kreációkat társítasz, melyek nem túl feltűnőek vagy harsányak, mégis stílusfűszerként működnek a téli szerelésekben.

Kockás darabok stílusosan: így variáld őket, hogy igazán menő legyen az összkép

A szezon nagy kedvence a kockás kabát, amivel nemcsak élénk színeket, hanem letisztult hangulatot is csempészhetsz az öltözékedbe. A szürke, fehér és fekete tónusokból álló minták, a bordó és piros kockás darabok, valamint a rozsdabarnás színekből álló anyagmotívumok retró és nőies verzióban egyaránt stílusosan kombinálhatók.

A kockás nadrágok is népszerűek idén, melyekkel vintage hangulatot teremthetsz az összeállításaidban, pláne, ha kordbársony zakóval, kötött pulóverrel vagy kardigánnal, esetleg az ing és a pulcsi párosával kombinálod a mintás pantallókat.

 

Ám a kockás nadrágkosztüm a most divatos maszkulin stílusba is belefér, a ropogós fehér inget nem éri meg kihagyni az összképből!

A különböző minták összeboronálásától se zárkózz el, könnyedén elkerülheted a szedett-vetett hatást, amennyiben az eltérő mintázatokban hasonló színárnyalatok szerepelnek.

Legyen szó akár nagy plédkockás, akár apró piknikkockás felületről, idén minden formában jöhet a szezon kedvenc mintázata, a fekete-fehér és szürke alapú kabátokhoz például remekül passzolnak a most divatos piros kiegészítők.

A retró hangulatot a színekkel és a fazonokkal egyaránt elérheted, de sokkal harmonikusabb lesz az öltözék, amennyiben a kockás motívum árnyalatkészletéből emelsz ki egyet, amit végigvezetsz az öltözéken, vagy kis részletekben villantod meg.

A most divatos kockás darabok között szerepelnek még a stílusosan kombinálható bukléblézerek és tweedszoknyák, a hatalmas sálak, vintage táskák, a női ruhatárban is egyre népszerűbb öltönymellények, valamint a midi fazonú szövetszoknyák. Az efféle holmikkal könnyű feldobni a letisztult szetteket, de ugyanúgy beleférnek a retró, bohém összeállításokba.

Kiemelt Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés