A divatos télikabátok palettája roppant változatos idén, de alapvetően négy olyan típusra épül a kínálat, ami sokféle stílusban viselhető.

hirdetés

Bár a divatos télikabátok választéka első pillantásra igencsak szövevényesnek tűnhet, éles váltásokra nem kell számítani, tulajdonképpen négy fazontípus variációit pörgetik a trendek, amelyek rövid, hosszú, karcsúsított és bő verzióban egyaránt megtalálhatóak az üzletek repertoárjában.

A hosszú szövetkabátok már tavaly is nagy figyelmet kaptak, idén pedig végképp reflektorfénybe kerülnek, különösen a túlméretezett, oversize szabások. A jó öreg aviátor, plüss és steppelt típusok sem vonulnak háttérbe, sőt, elsősorban ezek a kabátok és dzsekik határozzák meg a kínálatot.

Ezek a legkedveltebb darabok a divatos télikabátok között

Hosszú szövetkabátok

Rövid, közepes és hosszú változatban egyaránt népszerű idén a szövetkabát, ám a legtöbb figyelmet a maxi fazonok kapják, főként fekete, szürke és eszpresszó árnyalatokban.

Az efféle megoldások jól harmonizálnak hosszú ruhával, szoknyával, magas szárú csizmával, de ugyanígy megállják a helyüket a farmernadrágos, edzőcipős, lezser szettekben. Sokféle stílusban viselhetőek, a retró, a nőies és vagány öltözékekkel egyaránt jól összeboronálhatóak.

 

Aviátor

A pilótadzseki már nem csak rövid verzióban divatos, a hosszú aviátorkabátok szintén megjelentek a palettán. A műszőrmével bélelt fazonok előnye, hogy roppant melegek, ráadásul sokféleképpen kombinálhatóak. Bár elsősorban a laza stílus a terepük, a vagánysággal fűszerezett nőies szettekhez úgyszintén jól passzolnak.

A közepes hosszúságú és a maxi darabokat bátran viselheted miniszoknyával, sőt, akár lezserebb szabású kosztümnadrágokkal is.

Bolyhos teddy bear

A plüsskabátok évek óta keringenek a divatban, időnként kitűnnek a kínálatból, máskor kicsit háttérbe húzódnak, idén azonban rengeteg variációban bukkannak fel a színen. A klasszikus, hosszú műszőrme kabátok mellett megtalálhatóak a retró változatok, melyek rövidebbek és kicsit bolyhosabbak, bozontosabbak.

Steppelt, pufi

A steppelt anyagú télikabátok divatos választéka elképesztően széles, a derékban megkötővel karcsúsítható fazonoktól kezdve a vagány dzsekiken át a hosszú kabáttípusokig, sokféle darabra bukkanhatsz. Nem mindegyik pufi és tömzsi, de persze a vastagon bélelt megoldások éppúgy felfutnak a szezonban.

Előnyük, hogy vízlepergetőek, melegek, és nem csak sportos stílusban viselhetőek. A rövidebb pufidzsekikhez a most divatos hosszú szoknyák is jól passzolnak, de ha nőiesebb összképre vágysz, válassz hosszabb szabású, derékban megköthető steppelt fazont.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés