Katalin hercegné is bevetette a francia stílus legütősebb őszi darabját. A csíkos pulcsi népszerűsége továbbra is töretlen, igazi kulcsdarabbá vált az elmúlt évek során.

hirdetés

Katalin hercegné a francia stílus darabjaival trükközik

Katalin hercegné rajong a divatért, stílusos öltözékeivel rengeteg nő számára nyújt inspirációt az elegáns, nőies szettek összeállításához. Noha a királyi család tagjainak nincs szabad keze a ruhaválasztásban, Katalin mindig úgy trükközik az aktuális trendekkel, hogy a sikkes darabok beleférjenek a szigorú szabályrendszerbe.

Ezúttal a francia divat egyik kulcsdarabját, a csíkos breton pulóvert vetette be, persze olyan igazi katalinos összeállításban. A pulcsit a szokásos laza khaki kabáttal, egy egyszerű nadrággal és bakanccsal viselte. Az összkép ebben a formában nem kifejezetten franciás, mégis határozottan nőies és stílusos, a csíkos felsőnek köszönhetően pedig mégiscsak ott lapul benne a könnyed párizsi sikk.

Katalin hercegné általában nem gondolja túl a hétköznapi szettjeit, egyszerű kulcsdarabokat boronál össze. Az őszi ruhatára csak úgy dúskál a kockás, zöldes árnyalatú holmikban, ezúttal azonban tett egy kis kivételt. A stílusát ugyan nem változtatta meg, de ezt a ziccert ő sem tudta kihagyni. A francia divat legütősebb darabjával idén nem lehet hibázni, igazi jolly joker eleme a gardróbnak, amely garantálja a nőies, trendi megjelenést.

De miért olyan népszerű a breton felső, ha tulajdonképpen „csak” egy csíkos pulcsiról van szó? Általában azt mondják, hogy a vízszintes csíkozás szélesíti az alakot. Mégis hogyan lehet egy elvileg előnytelen, szimpla alapdarab a francia sikk egyik legütősebb viselete? A válasz talán Coco Chanel erejében rejlik.

A csíkos felsők népszerűsége töretlen

A csíkos felsők a huszadik század elején jelentek meg az utcai divatban, Coco Chanel ugyanis imádta a bennük rejlő modern lazaságot. A hosszúra nyúlt népszerűségnek köszönhetően a pulcsik a párizsi sikk alappilléreivé váltak az évek során, s úgy tűnik, hogy nem is igen fognak kikopni a köztudatból.

A klasszikus pulóver ráadásul elképesztően praktikus is, ahogy Katalin hercegné példája is jól mutatja, kifejezetten könnyedén beilleszthető a személyes ruhatárba és maximálisan egyénre szabható a viselése. Ha megfelelő darabokkal kombinálod, még a szélesítő, alakromboló hatástól sem kell tartani.

Bár tény, hogy a divat álláspontja már hosszú-hosszú idők óta az, hogy a vízszintes csíkok optikailag szélesítik a sziluettet, egy-két fazontrükkel, stílustrükkel abszolút elkerülhető a probléma. Magas derekú nadrágokkal, derékhangsúlyos szettekkel kombinálva az alakromboló hatás cseppet sem érvényesül.

A csíkos pulcsik ereje olyannyira érzékelhető, hogy nem is feltétlenül kell, hogy a breton felső legyen a szett központi eleme. A francia stílus akkor is áthatja a megjelenést, ha egy finom részletként rejted el a hétköznapi összeállításban a csíkos darabot.

Cseppet sem meglepő, hogy Katalin hercegné is bevetette a legnépszerűbb francia trendet. A sokoldalú csíkos pulcsi kifejezetten passzol Katalin klasszikus, nőies, visszafogott stílusához.

Kiemelt kép: Yui Mok – WPA Pool/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés