Audrey Hepburn halhatatlan ikon a divat világában, kifinomult stílusa még ma is kifogyhatatlan inspirációforrás a nők számára. Amikor a friss trendek az ötvenes-hatvanas évek divatelemeihez nyúlnak, biztos, hogy előkerülnek a színésznő kedvenc fazonjai, így idén sem lehet átsiklani az időtálló öltözékei felett, melyeknek a legtöbb jellemzője gond nélkül átültethető a modern szettekbe. Megmutatjuk, hogyan!

hirdetés

 

A sokak által kedvelt romantikus filmek Audrey Hepburn főszereplésével hű képet festenek az ötvenes-hatvanas évek nőies stílusjegyeiről. Habár azóta számtalan módon átalakult a divat, napjainkban továbbra is jelen van jó néhány a korabeli fazonokból és trendekből. A színésznő számos viselete írta be magát az időtálló, klasszikus ruhadarabok tárházába, így kedvenc darabjait bármikor elő lehet venni, ha letisztult megjelenésre törekszünk.

A mindig sikkes Audrey Hepburn stílusa ma is sokakat megihlet

A klasszikus divatikonok rajongói valószínűleg szívesen visszaröpülnének az időben, ám időutazás helyett van egy jobb megoldásunk. Bárki könnyedén felfrissítheti a gardróbját úgy, hogy egy-egy napra belebújhasson Audrey Hepburn bőrébe – vagy legalábbis az általa kedvelt ruhákba. 

Kép: CBS/Getty Images.

 

A színésznő legtöbbször egyszerűen összeállítható szettekben jelent meg a filmvásznon. A stílusát jellemző ruhafazonok hasonmásai manapság megfizethető áron megtalálhatóak a boltok polcain, csak tudnunk kell, mit is keressünk.  

Ikonikus megjelenések a filmvásznon

Az Álom luxuskivitelben című film nyitójeleneteiben egy csodálatos fekete ruhában bukkan fel a színésznő. Szokásához híven, itt is a kifinomultság dominál megjelenésében.

A dressz mellett már csak hab a tortán a többi elegáns kiegészítő: a nyakék, a fejdísz, a napszemüveg és az elengedhetetlen kesztyű. Bár ez egy alkalmi, estélyi szett, a letisztult vonalú kis fekete ruhák a nappali öltözékekbe is belekerülhetnek, kevesebb cicomával.

Képek: Donaldson Collection/Michael Ochs Archives, Bettmann/Getty Images.

 

Manapság éppúgy számtalan csinos fekete ruha közül lehet válogatni. Ha tovább szeretnéd fokozni az elegáns retró hatást, kombináld lenge, lábszárközépig érő tavaszi kabáttal, esetleg egy stílusos ballonkabáttal a test vonalát követő ruhaszabást. Végül pedig, egy hegyes orrú cipővel érdemes párosítani a szettet.

Képek: Edward Berthelot/GettyImages.

 

Hepburn kislányos bája szinte minden szerepében érezhető volt. Ezt személyiségével, öltözködésével és a frizuráival is igyekezett kihangsúlyozni. A balerinacipő épp ezért volt hozzá illő választás, hiszen romantikussá és egyben elegánssá tette a mindennapi viseletét. A lapos talpú lábbelit legtöbbször egyenes szárú vagy leggings fazonnal, capri nadrággal, és midiszoknyával kombinálta.

Képek: Michael Ochs Archives, Hulton Archive/Getty Images.

 

Ezt a megjelenést igazán könnyű napjainkban összeállítani. A bokanadrágot szimpla blúzokkal párosíthatod, amitől igazán mutatós lesz a végeredmény. Egy ilyen visszafogottan nőies összeállítás kortól függetlenül mindenkinek jól állhat.

Képek: Pinterest.

 

A garbó egyike volt Audrey Hepburn kedvenc viseletének, hiszen egyszerűsége miatt sokoldalúan kombinálható, és még egy szimpla szettbe ültetve is elegánsan mutat.

Képek: Paramount Pictures Hulton Archive, Graphic House Archive/Getty Images.

 

A sötétebb vagy világosabb színű magas nyakú pulóverek napjainkban is kulcsdarabnak számítanak, az átmeneti időszakoknak pedig a legdivatosabb kellékei.

Képek: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Edward Berthelot/Getty Images.

 

A kecses gallérokkal díszített egyszerű ingek magasított derekú nadrággal és szoknyával való összeillesztése nagyon jellemző viselet volt a színésznőnél. Loknis hajával kombinálva, ez a nőies öltözék igazán romantikus és vidám külsőt kölcsönzött neki a Római vakáció című film forgatásán.

Képek: Archive Photos Bettmann/Contributor, Paramount Pictures/Getty Images.

 

Ezeket az ingeket rövidebb és hosszabb ujjakkal ma már farmerokkal is szívesen párosítjuk, de a színésznő stílusjellemzői jobban megjelennek az övvel ellátott, magasított derekú nadrágokban.

Képek: Streetstyleshooters, Christian Vierig/Getty Images.

 

A klasszikus fejkendőviselet a színésznő korában szokványosabb jelenségnek számított, mint napjainkban. A hölgyek ugyanis ezzel védekeztek a szél és az eső ellen, hogy a gondosan beállított frizurájuk nehogy összeborzolódjon. Audrey Hepburnnek még az áll alatt megkötött kendő is fantasztikusan állt, mely stílust egyesek talán a korosabb hölgyek divatjához kötik. Ő erre könnyedén rácáfolt.

Képek: Silver Screen Collection, Paramount Pictures/Getty Images

 

Az utóbbi évek visszahozták ezt a kendőviseletet, nem is akármilyen módon. A mintás és elegáns darabokat már számos stílusban hordják, mégis minden alkalommal ugyanolyan nőies a végeredmény.

Képek: Edward Berthelot, Kirstin Sinclair/Getty Images.

 

Az elegánsan szűkített nyakrésszel és hosszú ujjakkal ellátott felsőkben sokszor láthattuk a színésznőt. Egészen visszafogott ruhadarab volt, melyet a már ismert midiszoknyával kombinált. Ennek a megjelenésnek a változatait a sikkes megjelenéséről híres Cate Blanchett is szívesen magára kapja.

Képek: Hulton Archive, Jacopo Raule/Getty Images.

 

Kiemelt kép: George Rinhart/Corbis/Getty Images.

Cikkfotók: Pinterest, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés