Sophie Marceau stílusa nem sokat változott az évek múlásával, gyakorlatilag alig alakított valamicskét a ruhatárán, mégis mindig sikkes és divatos a megjelenése. A színésznő titka rendkívül egyszerű.

hirdetés

Sophie Marceau stílusa klasszikus és elegáns darabokon alapul

A Házibuli című film a nyolcvanas években gyorsan meghozta a sikert Sophie Marceau-nak, aki szinte a kamerák előtt nőtt fel, és ahogy teltek az évek, már érett nő szerepében láthatta őt a közönség. Ha valaki ilyen fiatalon válik ismertté, a stílusának, személyiségének alakulása is abszolút lekövethető, az ember gyakorlatilag nyitott könyv a rajongók előtt. A most 57 éves színésznő hamar ráérzett személyes ízlésvilágára. Határozott elképzelése volt a divatról, s tulajdonképpen az évek múlásával sem változtatott a jól bevált praktikákon.

Manapság a legtöbben azon ámuldoznak, hogy Sophie Marceau milyen fantasztikusan fest, a kisugárzása és a megjelenése szinte alig változott az elmúlt években. A színésznő a frizuráját, a sminkelési és öltözködési szokásait sem alakította át teljes mértékben, érdemes szemügyre venni egykori szettjeit és ruhadarabjait, ugyanis kifinomult, elegáns stílusából bőven lehet ihletet meríteni. Már egészen fiatalon remek érzékkel variálta a klasszikus ruhadarabokat. A kilencvenes, illetve kétezres években viselt szettjei ma is simán megállnák a helyüket az aktuális trendek között.

 

Mégis, hogy lehet az, hogy Sophie Marceau szettjei cirka negyven év elteltével is stílusosnak, divatosnak számítanak? A divat körforgása újra és újra fellendíti a korábban már elavult trendeket, ám a színésznő esetében nem csak erről van szó. Tény, hogy a retró cuccok abszolút letaszítják a trónról a modern ruhadarabokat, ám Sophie Marceau titka a francia sikk alapelvében keresendő. Imádja a klasszikus, időtálló fazonokat, amelyek soha nem mennek ki a divatból.

Bármilyen meglepő, valóban vannak olyan ruhadarabok, melyeknek varázsa, nőiessége sohasem évül el. A színésznő kedvencei között megtalálható például a ceruzaszoknya, ami garantálja a nőies, elegáns összhatást. Ráadásul trendektől függetlenül mindig divatos megjelenést kölcsönöz a viselőjének. A finom anyagok, az ingek, a kétrészes szettek és kosztümök hasonlóképp működnek az utcai divatban. A klasszikus szabású ruhákkal nem lehet hibázni, Sophie Marceau stílusából éppen ezért bárki ihletet meríthet, kortól függetlenül.

Kiemelt kép: Peter Kramer/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés