A trendek bizony jönnek és mennek, a divat folyamatosan változik, ám vannak olyan klasszikus, időtálló ruhadarabok, amelyek soha nem kopnak ki a körforgásból. Ezeket még akkor sem érdemes kiselejtezni, ha pár szezon alatt rájuk untál!

hirdetés

Klasszikus ruhadarabok, melyek soha nem mennek ki a divatból

Minden szezonban vannak bizonyos fazonok, árnyalatok, amelyeket elképesztően felkap a divat. A népszerű holmikat mindenki hajlamos sokkal gyakrabban viselni, ám egy idő után könnyű ráunni az elcsépelt cuccokra. A legtöbben a selejtezések alkalmával megszabadulnak az efféle ruháktól, eladják, elcserélik, vagy eladományozzák a korábbi nagy kedvenceket.

Ezek között azonban vannak olyan ruhadarabok, amelyeket semmiképp nem érdemes száműzni a ruhatárból, ugyanis klasszikus stílusuknak köszönhetően örökké divatosak maradnak. Aktuális trendek ide vagy oda, ezeket a holmikat bármikor bevetheted! Ha meguntad őket, csak várj pár hónapot, hidd el, hogy nem bánod meg, ha szorítasz egy kis helyet nekik a szekrény mélyén.

Fehér ing

A fehér ingnek bizony ott a helye a tudatos, jól felépített ruhatárban. Az elmúlt időszakban hihetetlenül felkapta a divat a könnyed, túlméretezett darabokat, ám a hatalmas trend lecsengésével sem szabad megszabadulni a klasszikus fazonoktól. Soha nem lehet velük mellényúlni, legyen szó lezser vagy éppen elegáns outfitről, egy fehér ing garantáltan passzolni fog az összképbe.

Klasszikus fazonú napszemüveg

A napszemüvegtrendek évről évre változnak, gyakorlatilag szezonról szezonra más fazon számít igazán stílusosnak. Idén a kilencvenes évek keskeny, merész darabjai hódították meg az utcákat, persze ezek mellett a jó öreg klasszikus fazonok sem maradhatnak ki a repertoárból. Vannak olyanok, amelyek tényleg soha nem mennek ki a divatból, s ha márkás, minőségi lencsével ellátott verzióra ruház be az ember lánya, célszerű egy ilyen, időtálló darabot beszerezni. A menő aviator keretek, vagy más néven pilótaszemüvegek például garantáltan megállják a helyüket a modern, új trendek között is.

Fehér edzőcipő

A fehér edzőcipők trendje ugyan még nem hagyott alább, ám tény, hogy az idő múlása és a rendszeres használat hamarabb száműzetésbe küldi a kedvenc lábbeliket, mint a divat változása. Ezektől a sneakerektől akkor sem szabad megszabadulni, ha már tényleg unalmassá váltak, vagy épp sokkal menőbb trendek ütötték fel a fejüket az utcai divat színterén. Bármihez passzolnak, bármilyen stílusban megállják a helyüket, ráadásul az év minden egyes szezonjában bátran bevethetők. Igazi klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból, maximum a népszerűségük csökken egy hangyányit.

Mintás kendők

Egyetlen kendővel az egész outfit új fényben tündököl. A színes selyemdarabok igazi klasszikus viseletnek számítanak, akár ékszer helyett, akár frizuradíszként mutatós részletként ékeskednek a szett részeként. Semmiképp nem érdemes megszabadulni tőlük, nem foglalnak sok helyet, és soha nem mennek ki a divatból.

A kedvenc blézered

Egy csinos blézer rendkívül időtálló eleme tud lenni a ruhatárnak, különösképp akkor, ha minőségi darabról van szó. A jó anyagú, klasszikus fazonú verziókkal nem lehet nagyot hibázni, érdemes őket akkor is megtartani, ha az elmúlt időszakban már-már túl gyakran kerültek bele a hétköznapi szettbe. A fekete, fehér és bézs árnyalatú blézerekkel kapcsolatban még inkább kijelenthető, hogy soha nem mennek ki a divatból, ugyanis bármikor, bármivel párosíthatod őket, garantálják a sikkes, kifinomult összhatást.

Minimalista táskák

Vannak, akik igazi táskagyűjtők, míg mások ugyanúgy átselejtezik a repertoárt egy-egy szezonváltás idején, ahogy a ruhákat is szelektálják. Vannak olyan kiegészítők, amelyek valóban annyira extrák vagy különlegesek, hogy csupán tíz-húsz évente köszönnek vissza az aktuális divat repertoárjában. A minimalista, egyszerűbb táskákat azonban mindenképpen érdemes megőrizni, hiszen abszolút időtálló, klasszikus viseletnek bizonyulnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés