Akármilyen jó formában van az ember, 50 felett a bőr már nem olyan, mint húsz-harmincévesen. A legtöbb nő a térdeivel és a combjaival elégedetlen, ezért többnyire inkább nadrágot visel. Pedig a szoknyák és ruhák között is akadnak olyan előnyös fazonok, melyek nem mutatják meg a lábakat teljes hosszában, takarják a kritikus területeket, szépen formálják az alakot, mégis roppant nőiesek.

hirdetés

Ősz elején általában még jól kihasználhatóak a szoknyák, ruhák és rövidnadrágok, melyek között az ötven feletti nők is könnyedén megtalálhatják számításukat. Bár ma már cseppet sem korhatáros a divat, vagyis nincs olyan írott vagy íratlan szabály, ami megszabná, hogy mit viselhetnek a középkorú és az idősebb hölgyek, azért érdemes mindenkinek a saját testalkata és stílusa szerint összeválogatni a fazonokat.

Amióta a midiszabások ismét uralkodó helyet foglalnak el a trendekben, az érett korosztály számára is egyszerűbb a ruhaválasztás. A térdig érő szoknyák, az A-vonalú bermudanadrágok, valamint a hosszú, de hasítékkal ellátott ruhák igazán nőies alternatívákat sorakoztatnak fel, melyek minden korosztály számára megfelelőek.

Nőiesen és divatosan 50 felett: előnyös fazonok, melyek diszkréten mutatják meg a lábakat

A térdig érő midiszoknyák és –ruhák előnye, hogy lefelé bővülő vonalaikkal slankítják a csípőt, illetve keskenyebbnek mutatják a vádlikat. Diszkréten eltakarják a ráncos térdeket, és optikailag nyújtják az alakot.

Ez a fazon magasságtól függetlenül szinte mindenkinek jól áll, viszont a lábszárig érő változatoktól rövid, zömök lábak esetén már óvakodni kell, különösen, ha vastag a boka és a vádli, illetve széles a csípővonal.

Arányos testalkat esetén a lábszárig érő szoknyák kevésbé húzzák szét a vonalakat, sőt, karcsúsító hatással bírnak, amennyiben függőleges hasítékkal villantják elő a lábakat. Ez a sejtelmes megoldás roppant szexi, a merőleges szabások pedig előnyösen formálják a sziluettet.

Az egyenes fazon akár midi, akár maxi, felfelé vezeti a tekintetet, ezt a tulajdonságát általában még hosszú gombsorral is megtámogatja a divat. Rövid lábú, alacsony termetűeknek úgyszintén ideálisak, a hosszú verzióknál azonban érdemes pimaszul kigombolni pár gombot, hogy lágyabb esést és hasítékot kapjon az anyagfelület.

A karcsú, szép alakot miért is ne mutatná meg az ember egy csodás ceruzaszoknyával? Ez a midi fazon cseppet sem kihívó, a lábak nagy részét takarja, mégis megmutatja a nőies vonalakat.

A válltól szűkülő, a deréktól bővülő ruhák a teltebb és vékonyabb nőknek egyaránt jól állnak. Amennyiben térd fölé, vagy térdkalácsig ér a fazon, tökéletes választás lehet az alacsony termetűek számára. V-kivágással nyújtja, karcsúsítja a testet, a szoknyarész redőzése pedig optikailag hosszítja a lábakat.

A nadrágos típusoknak a nőies A-vonalú bermudák, és a capri megoldások a legmegfelelőbbek, ha nem akarják mutogatni a lábaikat. Még az őszi divatba is bekerültek olyan darabok, melyek pulóverrel, farmerdzsekivel, ballonkabáttal, magas sarkú cipővel éppúgy jól mutatnak. A legtöbb szabás diszkréten takarja a combokat, csak a lábszárakat mutatják meg.

Az aszimmetrikus szoknya takar, meg nem is, ráadásul az apró filigrán, és a gömbölyded, magas nők számára egyaránt tökéletes választás lehet kora őszre.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés