Kevés kollekció akad manapság, melynek fazonjait és összeállításait egy az egyben be lehetne ültetni a hordható, mindennapi divatba. Victoria Beckham azonban jó érzékkel követi ezt a vonalat, őszi felhozatalával például a sablonosnak ítélt blúz és szoknya párosát emelte nőiesebb, különlegesebb szintre.

hirdetés

A divattervezővé avanzsált énekesnő őszi-téli gyűjteményével a hetvenesnyolcvanas évek divatját vette alapul, de szigorúan a letisztultság elvét követve. Nem játszott rá a bohókás trendjegyekre, kigyomlálta az akkori divatkorszak bazári elemeit, így darabjai a kortalan eleganciát követik.

Victoria Beckham bebizonyítja, hogy nem lerágott csont a blúz és a szoknya párosa

Victoria Beckham persze, a modern dolgozó nőkre szabta a szetteket, melyek egyszerűségükben sem unalmasak. A kollekció visszatérő elemei az általa imádott és gyakran viselt derékpasszos kötött pulóverek, a késő hetvenes, valamint a korai nyolcvanas évekre jellemző tweed midiszoknyák és magas nyakú blúzok, illetve a térdeket takaró csizmák.

 

A tervezőnő még ezzel a két, faék egyszerűségű darabbal is tud újat mutatni. A nőies sziluettekért a széles vállú blúzmegoldások, és a derékkarcsúsító szoknyaszabások felelnek.

Nincsenek kirívó dekoltázsok, minden fazon roppant visszafogott és komplikációmentes, mégis izgalmasnak mondhatóak az összeállítások. Egy-két élénk tónus dobja fel az őszies hangulatot, és merészebb retró fazonokkal is találkozhatunk. Ilyen például a buggyos ujjú fehér blúz, illetve a részleteiben kivágott pulóver.

 

A korai nyolcvanas években túlfuttatott kockás felsők is megjelennek Beckhamné kínálatában, de sokkal nőiesebb és sikkesebb formában. A mindennapi elegancia kedvelői bizonyára örülni fognak az általa lefektetett divattrendeknek, hiszen ezekhez a szettekhez bármelyik üzletből beszerezhetik az alapdarabokat, nem muszáj csillagászati összegeket kiadni értük.

 

A garbós blúzfazon szintén egy múltból visszatérő elem, viszont Victoria Beckham nem erőltette túl a hetvenes években divatossá vált fodros és masnis állógallérokat. Nagyon letisztult minden szabás, amelyek a fiatalabb és idősebb nők öltözékeibe egyaránt beültethetőek.

Kiemelt kép: Pablo Cuadra/Wirelmage/Getty Images.

Cikkfotók: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés