Ez az indiai ruhaüzlet tökéletesen átérzi a nők általános problémáját. Jól tudja, hogy a rossz ruhaválasztás romboló hatással lehet a testképünkre, sőt, az előnytelen fazonok viselése könnyen az önbizalom elpárolgásához vezethet. Közvetlen és szimpatikus módon segíti vásárlóit!

hirdetés

Minden nő szeretne csinosan és előnyösen öltözködni, ám senki sem tudja kapásból, milyen fazonok állnak jól neki. A legtöbb nő saját kárán, gyakran hosszú évek során tapasztalja ki, milyen szabások illenek az alkatához, és mi az, amiben vonzónak érzi magát.

Felmérés sem kell ahhoz, hogy tudjuk, szinte minden nő életében akadt már olyan próbafülkés pillanat, amikor beütött nála a testképkrízis. Ha egy-egy divatos ruhafazon előnytelen számunkra, hajlamosak vagyunk a testünket, a hurkáinkat, a kiálló hasunkat, a széles csípőnket vagy a vastag combunkat okolni, és kétségbeesésünkben rögtön el is döntjük, hogy minden pocsékul fest rajtunk.

A Fable Street indiai nők számára biztosít modern és stílusos, ugyanakkor kényelmes ruházatot az irodai megjelenéshez. A globális divatipar igazán példát vehetne róluk, ugyanis nem elégedtek meg az általános méretezési táblázatokkal és szabásokkal, mivel tisztában vannak azzal, hogy egy méretsávon belül is rengeteg testforma, sziluett létezik.

Az előnyös ruhaválasztás és az önbizalom gyakran szorosan összefügg

Az indiai ruhaüzlet küldetésének érzi, hogy mindenféle testalkati adottsághoz kényelmes, ugyanakkor önbizalom-növelő fazonokat tudjon biztosítani. A futószalagon gyártott, konfekcióméretek alapján készült divatcuccok hátránya, hogy sok nő alkati adottságait nem veszi figyelembe.

Mindenki találkozott már hasonló problémákkal a próbafülkében, hogy például megfelelő a nadrág derékbősége, de csípőben szűk, vagy a felső karöltője vág be, esetleg feszül az anyag a háton.

A legtöbb nő ilyenkor kétségbeesik, hogy hízott, pedig gyakran az alkati adottságokat csak nagy általánosságban figyelembe vevő méretezés vicceli meg az embert. Sokféle méretskála kering manapság a divatban, az üzletek zöme pedig az amerikai vagy az európai méretezést veszi alapul. Ennek köszönhető, hogy ugyanaz a méret az egyik üzletben nagynak, míg a másikban kicsinek bizonyul.

Már ez is merőben megnehezíti a ruhaválasztás procedúráját, ám ha ehhez még hozzávesszük, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, milyen fazonok lehetnek előnyösek számukra, könnyű kitalálni, hogy ennek az önbizalom látja kárát.

A Fable Street az Instagramon keresztül segíti a nőket, hogy megtapasztalják a megfelelő méretezés és a testalkathoz passzoló szabás erejét, hiszen a jól megválasztott ruha pozitív hatással bír a megjelenést illetően. Hiába divatos és stílusos az öltözék, ha előnytelenül formálja az alakot, nem valósul meg a nőies összhang, és a viselője sem fogja vonzónak érezni magát, ami lerombolja a magabiztosságot.

Jó lenne, ha sok divatcég viszonyulna úgy a vásárlóinak problémáihoz, mint ez az indiai ruhaüzlet. A vállalat éveken keresztül végzett kutatásokat, hogy kialakítsa a legtöbb testalkathoz igazodó méretezését, tízezer indiai nő méreteit kérték be, azok alapján optimalizálták a sztenderd méretezési rendszerüket.

Továbbá kifejlesztettek és szabadalmaztattak egy algoritmust, amely segíti az online ruhavásárlás szerencsés kimenetelét. A vásárlónak csupán három adatot kell megadnia mérőszalagos mérés után, a rendszer pedig kiválasztja a számára legjobb méretet. Bár sok webáruházban működik hasonló, a méretskála rendszerint az általános testalkati adottságokhoz igazodik.

Az indiai ruhaüzlet olyan általános problémákra fókuszál az Instagram-posztjaiban, amit a nők többsége már megtapasztalt a ruhaválasztás során, de az önbizalom építését is támogatja tippjeivel. Közvetlen, barátságos módon igyekszik rávilágítani a gyakori bakikra a fazon és a méret belövését illetően, hiszen valljuk be, sokszor sötétben tapogatózunk.

Jól ért a nők nyelvén, tudja, hogy sokaknál már egy nadrág felpróbálása is testképkrízishez vezethet, ezért rávilágít arra, hogy a megfelelő méret és szabás megtalálásával mindez elkerülhető. Minden ruha nem állhat jól nekünk, de ez nem jelenti azt, hogy nincs esélyünk csinosan öltözködni, hiszen minden alkat számára vannak megfelelő fazonok, nem csak ennél a távoli divatcégnél.

A példájukat csak azért hoztuk fel, mert roppant szimpatikus a hozzáállásuk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés