A csinos megjelenés nem csupán a fazonok kialakításán és összhangján, hanem elsősorban a testvonal tagolásán múlik, amit bármikor helyesen alkalmazhatsz, ha ott van a tarsolyodban ez az egyszerű öltözködési szabály. Az alakromboló szélesítő hatás elkerüléséhez korántsem kell egy stylist tudásbázisával rendelkezni, elegendő ezt az egy trükköt alkalmazni.

hirdetés

Mindenki tisztában van azzal, hogy a bő szabások és a vastag anyagok magukban hordozzák a szélesítő hatás veszélyét, ám, hogy ez a tulajdonságuk mennyire jut érvényre, az a viselésükön is múlik.

Nem feltétlenül célravezető, és nem is megvalósítható – pláne télen – azoknak a daraboknak a kizárása a ruhatárból, amelyek mintázatukkal, fazonkialakításukkal vagy vastagságukkal széthúzhatják a sziluettet, esetleg optikailag összenyomhatják az alakot. Érdemes inkább a testvonal helyes tagolását betartani, az erre vonatkozó öltözködési szabály ugyanis megteremti az egyensúlyt, ezáltal harmonikus lesz a megjelenés.

Egyetlen öltözködési szabály, ami testalkattól függetlenül mindig segít: így alkalmazd

Nem csak alacsony termet esetén fontos, hogy a különféle ruhafazonok hogyan tagolják a test vonalát. Általában akkor jut érvényre a szélesítő hatás, ha a testarányok optikailag eltolódnak a szabásoknak köszönhetően. Arányos testtagolással elkerülhető az alakromboló öltözködés, sőt, még egy bő pulóverben is karcsúbbnak tűnnek a vonalak.

Nem mindegy, hogy a szűkebb és bővebb fazonok hogy viszonyulnak egymáshoz, és milyen arányban törik meg a test vonalát. A szabály egyszerű, csupán háromféle testtagolási típust kell megjegyezni.

A törzstől lefelé haladva lehet 2/3 és 1/3, illetve 1/3 és 2/3, valamint háromszor 1/3 a tagolás felosztása. Teltebb alkat esetén érdemes kitapasztalni, hogy melyik módszer milyen fazonokkal előnyös a sziluett karcsúsításának szempontjából.

Ám a megfelelő testtagolás egy olyan öltözködési szabály, amely alkattól függetlenül alkalmazható. Ha a felső hosszú és bő szabású, a nadrág vagy szoknya pedig lefelé bővülő, esetleg boka fölé érő fazon, akkor érdemes a deréknak hangsúlyt adni, és az 1/3-2/3 tagolást alkalmazni.

Fordított esetben, amennyiben szűk nadrágról és bő felsőről van szó, arányosabb és harmonikusabb lesz az összkép a 2/3-1/3-os tagolással. A fenti videóban megfigyelheted, hogyan működik élesben ez az öltözködési szabály.

A helyes testtagolásnak köszönhetően hangsúlyt kaphat a karcsú derék, illetve vékonyabbnak tűnhetnek a lábak. Minden azon múlik, hogyan viseled és hangolod össze az eltérő fazonokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés