Nem kell újratervezned az egész ruhatárad és összevásárolni az üzletek megmaradt téli készletét, elég, ha beemelsz egy új színt az öltözködésedbe. A piros szín viselése például nemcsak a megjelenéseden, hanem a kedveden is nagyot lendít.

hirdetés

Tél végén gyakran úgy érezzük, hogy kiürült az ötletbazár, és a hideg idő is szűkösre szabja a változatos öltözködés kereteit. Legyen szó lezser, nőies, retró stílusról, vagy mindezek keverékéről, időnként ráfér egy kis frissítés, ám ehhez nem feltétlenül muszáj új cuccokat vásárolni.

Olykor elfeledett kincseket rejt a szekrény, csak jobban szemügyre kell venni az otthoni felhozatalt. A stílusfrissítés legegyszerűbb módja egy ütős szín beemelése, tél végén például mindenkire pozitív hatással tud lenni egy energikus, vérpezsdítő árnyalat.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A piros szín nem csak a karácsonyi időszak és a Valentin-nap sajátja, az év bármelyik szakaszában elsüthető, hiszen a viselése bármilyen stílust megenged. Ráadásul sosem megy ki a divatból, sőt, idén a felkapott színek táborát erősíti. A kreatív öltözködéshez néha elegendő egy nagy adag inspirációhullám!

Piros szín viselése változatos formában: megbolondítja a stílusod

Az elegáns, a retró, a nőiesen laza, sőt a bohókás sikket is képes egymaga felrázni a piros szín, melynek ugyan nem teljesen rizikómentes a viselése, de egy kis érzékkel finoman tálalható.

Megjelenhet egy-egy apró részletben, például a minták sűrűjében, vagy a kiegészítőkkel adagolva, illetve nagy felületen éppúgy jól működhet, ha nyugodt, hűvös, esetleg semleges tónusokkal boronálod össze.

A piros árnyalatai egy picit eltérőek: vannak a családban tüzes, vibráló, szenvedélyesen élénk verziók, míg egyes rokonaik tompábbak, rozsdásabbak, visszafogottabbak.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Van, akinek a téglavörös, míg másnak a meggy- vagy a korallpiros áll jól, ám a karmazsinvörös általában minden bőrtónushoz kellemesen passzol.

Nyilván az is fontos, hogy azonosulni tudj ennek a színárnyalatnak az élettel teli lüktetésével, hiszen nem egy finom, légiesen könnyed tónusról van szó.

Ha az egész szettet uralja, avagy túl nagy dominanciát kap, akár negatív hatást is kiválthat, mások agresszíven nyomulósnak, túl soknak érezhetik az összeállításodat.

Ennek ellenére nem csak letisztult, visszafogott darabok mellett érvényesülhet pozitívan, tökéletesen tud alkalmazkodni például a vidéki romantikához vagy a mintákat halmozó múltidéző szettekhez.

Ugyanígy a nőies elegancia sem áll tőle távol, valamint a semleges és vidám színkombinációkban egyértelműen ott a helye. Furcsa, de a piros szín viselése balanszként is működhet.

Ha egy-egy kiegészítőben és az ajkad árnyalatában vagy a kaotikus mintákban többször visszaköszön, egységessé, harmonikussá teszi az öltözéket. Egy ilyen színritmussal még a gyakran elsütött szereléseidet is felfrissítheted, ráadásul nem kell sok a változtatáshoz.

A lágy, érzéki rózsaszínnel remek párost alkot a tüzes vörös, hiszen szegről-végről rokonok.

Amennyiben nem vagy biztos a színérzékedben, fehérrel vagy feketével, esetleg tengerészkékkel boronáld össze a vörös árnyalatot, illetve két tónusnál többet ne jeleníts meg a viseletedben.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Tél végén sokakon erőt vesz a kedvetlenség, fásultság, ami a megjelenésre úgyszintén rátelepszik, ezzel a trükkel azonban egy csapásra felpezsdítheted a hangulatod és az önbizalmad, valamint erőt, energikusságot sugározhatsz a külvilág felé.

Ha úgy érzed, ellaposodott a stílusod, bátran fellendítheted egy kis pirossal, de számos rokonárnyalata közül válogathatsz. Ha neked például a sárga vagy a narancssárga, esetleg a zöld az erőszíned, akkor próbálkozz azokkal. A hangsúly a kreatív színritmus kialakításán van, ami a megunt szetteket is pikk-pakk felfrissíti.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés