A karcsúsító öltözködési praktikák alkalmanként igazán jól jönnek, hiszen a segítségükkel itt-ott formálható az alak. Az alábbi trükkök a derék kiemelésére és hangsúlyozására fókuszálnak, sőt, optikailag el is csalnak egy keveset a derékméretből. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, már egy öv is képes csodát tenni.

hirdetés

Manapság a bővebb, túlméretetett fazonokkal nem könnyű megteremteni a csinos összképet. Olykor teljesen eltűnik bennük a csinos sziluett és a karcsú derék. Az üzletek kínálata nem mindig kedvez a nőiességnek, egyre több oversize kreációval találkozhatunk a polcokon, melyek lezser szabással rendelkeznek. Bár a bővebb cuccokat is lehet csinosan variálni, néhány furfangos trükk elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban jól mutassanak.

Bő fazonok esetén kiemelten jól jönnek azok a karcsúsító öltözködési praktikák, amelyek pluszkilók vagy tégla testalkat esetén is bevethetők. Sokkal karcsúbbnak, arányosabbnak tűnik a sziluett, ha így emeled ki a derekadat.

Egyszerű, karcsúsító öltözködési praktikák, melyek kiemelik a derekat

Profin alkalmazza ezeket a trükköket a teltkarcsú divatblogger. Rendszeresen tölt fel képet arról, hogy milyen, ha csak úgy magára veszi a kiválasztott darabokat. Gyakran nem is a fazonokkal van a baj, egyszerűen csak nem mindegy, hogyan viseljük azokat. Amikor minden csak úgy lóg az emberen, az roppant egyhangú és még szélesíti is az alakot.

Ám teljesen más hatása van a szerelésének, ha bevetsz egy övet, vagy csak egyszerűen betűröd a felsőt a nadrágba. Így máris a derékvonal kerül fókuszba.

Maria Eliane blogger sokszor semmiféle különleges trükköt nem alkalmaz, egyszerűen csak betűri a pólóját a szoknyába, nadrágba. Nyáron más opciót is szívesen választ, például felköti a felsőrészt, vagyis megcsomózza törzsének legkeskenyebb területén, így sokkal hangsúlyosabb a nőies sziluett. Ezt a praktikát legtöbbször magas derekú alsóhoz alkalmazza.

Az öv az egyik leghasznosabb kiegészítő, ha karcsúsító öltözködésről van szó. Bármikor fel lehet dobni vele a megjelenést, és centiket képes lefaragni optikailag.

A hosszabb blézerek úgyszintén alaknyújtó, karcsúsító hatással bírnak. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően jól mutatnak farmerral, rövidnadrággal vagy elegáns pantallóval.

A változatos övekkel a bővebb egészruhák is megbolondíthatók.

A klasszikus sötétebb alsó, világosabb felsőrész felosztást is kedveli a divatblogger, ez úgymond örök érvényű szabály a karcsúsító öltözködési praktikák között, amivel könnyedén elcsalható pár kiló optikailag.

A karcsúsító trükkök nem csak pluszkilók esetén jönnek jól, hiszen az alacsony nőknek is hasznukra válhat. A legtöbb esetben nyújtják az alakot, ettől hosszabbnak tűnnek a lábak, és szebb lesz a test tagoltsága. Néha tényleg csak pár mozdulat a megfelelő fazonok összepasszítása.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés