Cseppet sem mindegy, hogy nagy mellek esetén milyen felsők kerülnek bele az outfitbe, hiszen a rossz fazonválasztás könnyedén tömbösítheti, szélesítheti az alakot. Szerencsére számos olyan szabás létezik, amely optikailag kiegyensúlyozza, arányosabbá teszi a felsőtestet, ennek köszönhetően pedig a nőies vonalak sem tűnnek el a ruha alatt.

hirdetés

Miközben egyeseknek a kis mellek jelentenek kihívást a nőies öltözködés terén, mások a dús kebleik miatt kerülnek problémás helyzetekbe. Nem egyszerű olyan blúzokat, felsőket találni, amelyek nem teszik tömbszerűvé és szélessé a sziluettet, ám nem lehetetlen. Érdemes figyelni a fazonkialakításra, sokszor a legapróbb részletek is fontosak lehetnek. Ilyenek például a hatalmas masnik a mell környékén, de a töménytelen mennyiségű fodor, vagy épp a látványos csipke szintén hozzájárulhat a szett alakromboló hatásához.

A dekoltázsvillantással szintén óvatosan kell bánni, s bár a V kivágás valóban előnyösnek bizonyul nagy mellek esetén, igencsak vékony a jég, pillanatok alatt át lehet esni a ló túloldalára. A nőies és a kihívó, túlzottan szexi öltözködést csupán egy hajszál választja el, ráadásul a legtöbb munkahelyen aligha tolerálják a köldökig kivágott felsőket. Mutatjuk, melyek azok a fazonok, amelyekkel nem lehet hibázni.

 

Ezek a felsők roppant csinosak nagy mellek esetén

A finom V kivágás rendkívül előnyös

Egy finom, visszafogott V kivágás roppant előnyösen formálja a felsőtestet, nagy mellek esetén ezek a blúzok kifejezetten jó választásnak bizonyulnak. Nyújtják a területet, karcsúbbnak láttatják a sziluettet. Teljesen mindegy, hogy elegáns vagy éppen egy egyszerűbb, hétköznapi felsőről van szó, a nőies hatás mindenképpen garantált. Ettől függetlenül óvatosan kell bánni a dekoltázs mélységével, mert könnyedén elbillenhet a mérleg nyelve, s pillanatok alatt közönségessé válhat az összkép.

 

Az átlapolt szabás remek választás

A V alakú dekoltázs egy különlegesebb formája az átlapolt fazonú felsőkben rejlik. Ezek a darabok rendkívül sikkesek és előnyösen formálják a felsőtestet. A derékban húzott, karcsúsított blúzok ráadásul vékonyabbnak mutatják a vonalakat, ettől még nőiesebb és csinosabb lesz az összkép.

 

A ráncolt anyag is csinos lehet

Noha a feltorlódó anyagmennyiség cseppet sem mutat előnyösen dús keblek esetén, a ráncolt, húzott darabok még beleférnek a csinos, nőies kategóriába. Itt is vékony a határ, nehéz eltalálni, hogy melyik blúz passzol igazán az alakhoz, ám az ejtett vállú, egyenes dekoltázzsal szabott felsők szinte garantáltan sikert aratnak. Arányossá teszik a felsőtestet, optikailag kiegyenlítik a vállak és a csípő vonalát, ettől rendkívül nőiesnek hat a sziluett.

 

A széles dekoltázs szintén nőies

A széles, kerekded kivágással sem lehet hibázni, minél szélesebb a dekoltázs vonala, annál csinosabban mutat a felső a nagyobb, dúsabb kebleken. Ez egy kifejezetten előnyös, kifinomult vonalvezetés, elegánsabb blúzok esetében maximalizálja a nőiességet.

 

A buggyos ujjak fokozzák a csinos eredményt

A buggyos ujjak szuperül mutatnak dús keblek esetén, pláne akkor, ha a blúznak finom V kivágású dekoltázsa van. A két apró részlet együttesen formálja az alakot, kifejezetten karcsúnak mutatja a derékvonalat, ezáltal elkerülhető a tömbszerű hatás.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Anthropologie/anthropologie.com.

  • Megosztás:
hirdetés