A tavaszi divat nem fukarkodik olyan fazonokban, melyek teltkarcsú alakon is tökéletesen érvényesülnek, ezek a divatos nadrágok nem ellenségei a kerek, gömbölyded csípővonalaknak, és szépen karcsúsítják a derekat.

hirdetés

A farmerek, illetve a szövet- és vászonnadrágok között is bőven akadnak olyan szabások, melyek előnyösen hangsúlyozzák a nőies idomokat. A 2023-as év legnépszerűbb darabjai nemcsak vékony sziluetten, hanem teltkarcsú alakon is csodásan mutatnak, ráadásul ezek a nadrágok tökéletesen passzolnak a nőies és retró stílushoz, ugyanakkor a lezser eleganciában éppúgy főszerepet kapnak.

Divatos nadrágok 2023-ban, melyek csodásan festenek teltkarcsú alakon

Az előnyös fazonok ott slankítanak, ahol kell, de nem vesznek el a gömbölyded formák nőiességéből, sőt, kiemelik a kerekded idomokat, miközben hangsúlyt adnak a derékvonalnak.

Egyenes szabású kosztümnadrág és farmer

Az egyenes szárú fazon szinte minden testalkaton jól áll, csupán a hosszát és a derékmagasságát kell jól belőni ahhoz, hogy valóban előnyös legyen.

A klasszikus egyenes szabású farmer kényelmes, lezser viselet, ugyanakkor megvan benne a nőiességi faktor. Remekül variálható mindenféle stílusban, a tavasz slágerdarabjával, a ballonkabáttal is csodás összhangot teremt, de a sportosabb megjelenés sem áll távol tőle.

Egy ilyen darab a teltebb, alacsonyabb termetű nők számára éppúgy ideális, hiszen egyenes vonalvezetésével optikailag nyújtja a sziluettet, így nem muszáj magas sarkú cipővel viselni, ha az a cél, hogy a lábak keskenyebbnek és hosszabbnak tűnjenek.

A magas derékszabás szintén hozzájárul ahhoz, hogy a végtagok optikailag nyúlánkabbnak mutatkozzanak, ám ügyelni kell arra, hogy ne vágjon be sehol, hiszen ha kissé párnásabb az alhas, azt kíméletlenül felszorítja.

Az egyenes vonalú nadrágok egyes típusai a csípőnél kerekített szabással bírnak, ami a magas derékfazonnal szövetkezve hangsúlyt ad a gömbölyded idomoknak, ám megtartja a test arányosságát, így a csípő szélessége nem vesz el optikailag a lábak hosszából.

Farmer- és szövetnadrágok hasítékkal

Manapság nagyon divatosak azok a nadrágfélék, melyeknek a száruk alsó felén hasíték van. Ez a kis részlet több szempontból is praktikus, hiszen egy szélesebb cipő vagy csizma esetén sem torlódik fel az anyag, máskülönben vastagabbnak mutatná a lábszárakat. Az efféle kialakítás szabad mozgásteret ad, stílusos, és alaknyújtó hatással bír.

Enyhén bővülő A vonalú fazon

A tavaszi-nyári szezon sztárja egyértelműen az A vonalú nadrágfazon, amely a szárak szélességétől függően az alacsonyabb termetű nőkön, illetve teltkarcsú alakon egyaránt jól mutathatnak. Ashley Graham imádja a hétköznapi eleganciát támogató szabásokat, így gyakran viseli ezt a divatos nadrágtípust.

Az említett modell viszonylag magas termetű, így számára a kimondottan széles, sátorfazonú darabok sem okoznak gondot, ám a legtöbb testalkathoz inkább az enyhén bővülő szárak passzolnak, melyek optikailag nem vesznek el a testmagasságból, pont ellenkezőleg, nyújtják a sziluettet.

Az A vonalú nadrágok roppant nőiesek, megfelelő fazonválasztás esetén pedig kiegyensúlyozzák az arányokat. A csípőt keskenyebbnek, a derekat karcsúbbnak mutatják, ám arra ügyelni kell, hogy a szárak egyenletesen és kevésbé bővüljenek, illetve ne hagyják szabadon a bokát. Erre leginkább akkor kell figyelni, ha átlagos magassággal vagy alacsony termettel, esetleg rövid végtagokkal bír az ember lánya. Az élére vasalt változatok viszont hosszanti vonalaikkal rafináltan nyújtják a lábakat.

Mamafazonú darabok

Bár a mamafazon sokféle verziót magába foglal, összességében az ilyen típusú nadrágok teltkarcsú alakon is jól mutatnak. A lényeg, hogy felül ne legyen buggyos, sőt, még jobb, ha derékvonalon szűkítő varrásokkal rendelkezik. A comboknál jól jön egy kis lezserség, de csak ha egyenletesen szélesednek a szárak, avagy nem torlódik fel az anyagtöbblet.

A lefelé szűkülő répafazon csak akkor előnyös, amennyiben a derék és csípő területén nem szélesedik ki feltűnően a nadrágfazon, máskülönben optikailag összenyomja és rövidíti a lábakat.

Az egyenes és a répaszabás közötti halvány átmenetet kell belőni, ami sokaknak jól áll. Teltkarcsú alakon azért is érvényesül, mert a derékra tereli a hangsúlyt, és szépen keskenyíti, tagolja a törzset. Ha a testarányok egyensúlyba kerülnek, szuper nőies homokóraformát kap a sziluett.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés