A plus size divat ma már nem jelent külön kategóriát, az aktuális trendek által diktált nőies fazonok között sok olyan akad, amely teltkarcsú és kerekded alakon éppúgy csodásan áll.

Míg korábban külön kollekciókra szakosodott a molett divat, amely szabásaiban merőben eltért a felfutott irányzatoktól, manapság tényleg kijelenthetjük, hogy a divat mindenkié. Persze, nem minden márka alkalmaz széles méretskálát, viszont a teltkarcsú és pluszos ruhaméretű nőket is megcélzó brandek egyre nagyobb körben terjednek, így számos olyan ruházati üzlet akad – legtöbbjük egyelőre online -, ahol az XS-es méretű holmiktól kezdve egészen a 4XL-es nagyságú darabokig ugyanazok a trendi és nőies fazonok vannak terítéken.

A tavaszi divat kedvencei között sok olyan nadrág, szoknya, blúz és blézer felbukkan, amely jó fazonkombinációba helyezve teltkarcsú és molett alakon úgyszintén előnyösen mutat. A megfelelő vonalvezetés kiválasztását rengeteg divatblogger segíti, hiszen sokan közülük olyan tartalmakkal jelentkeznek az Instagramon vagy a TikTokon, amelyek az aktuális kínálatból való szemezgetés témájára szakosodtak. Videókon és képeken keresztül mutatják meg, melyik divatos fazon hogy passzol az alkatukhoz, és milyen csinosan variálhatók a mindennapokban.

Szuper nőies fazonok teltkarcsú alakon: előnyösen formálják a kerekded idomokat

A Kats Kurves néven futó blogger rövid videókat tölt fel a közösségi médiás oldalaira, amelyekben nemcsak a napi szettjeit, hanem az újonnan beszerzett ruhadarabokat és kiegészítőket is megmutatja. Úgymond felpróbálja a divat által kínált nagyobb méretezésű holmikat, hogy mások már könnyebben válogathassanak a fazonok között.

Saját trükkjeit éppúgy megosztja követőivel, például hogy a nőies, testhezálló fazonok és a lengébb anyagok alatt mindig alakformáló kombidresszt vagy karcsúsító alsót visel. Mivel szereti hangsúlyozni karcsú derekát, de a kidomborodó pocakját nem szívesen helyezi fókuszba, ezért gyakran haslapító alsóneművel formálja idomait a szűk kialakítású ruhákhoz.

Képek: @katskurves/Instagram.

 

A csinos blogger testfelépítése közel áll ugyan a homokóraalkat arányaihoz, ám a csípője egy leheletnyivel szélesebb a vállvonalánál, így a körtetípus jellemzői úgyszintén passzolnak rá.

Azok a darabok a legelőnyösebbek számára, amelyek hangsúlyt adnak a derekának, és nála az sem jelent gondot, ha egy felső optikailag kissé szélesíti, széthúzza a vállvonalát.

Jól állnak neki a Carmen-dekoltázsú, a felül vízszintes csíkozású, illetve a válltöméses felsők, de az átlapolt szabású megoldások is előnyére válnak, ugyanis fókuszba helyezik karcsú derekát, valamint keskenyítik a felsőtest sziluettjét.

Nőies, kerek csípőjét kár lenne takargatni, ha a ruhaszabásoknak köszönhetően a vállak egy vonalba kerülnek a csípő szélességével, az arányok kiegyenlítésével harmonikusabbá válik a megjelenés.

A magas derekú testhezálló szoknyák és egyenes szárú nadrágok fantasztikusan mutatnak rajta, olykor jól elhelyezett hosszanti és átlós vonalakkal nyújtja az alakját. Ehhez elegendő a kosztümnadrág éle, a ruha függőlegesen bordázott anyaga vagy a szoknya trükkös hasítéka.

Ezek a divatos fazonok teltkarcsú alakon éppúgy nőies hatást keltenek, érdemes ihletet meríteni a blogger csinos öltözékeiből.

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek: @katskurves/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés