Míg a divatfotók többsége a nádszálvékony vagy a molett hölgyeket célozza meg, a 38-40-es méretű darabok fogynak el leghamarabb a ruhaüzletekből. Az átlagos testalkatú mid-size blogger a középalkatú nők számára készít tartalmakat, csinos szetteket állít össze és próbál fel, hogy megmutassa, nem csak 36-os méretben mutatnak jól a divatos fazonok.

hirdetés

Ma már rengeteg blogger segíti saját példáin keresztül a nők öltözködését, és azon túl, hogy rámutatnak, nem feltétlenül csak a modelleken állnak jól a népszerű ruhadarabok és szabások, bizonyos sztereotípiákat is lerombolnak a testalkatokat illetően.

A mid-size kategóriába tartozó nők zöme például távol áll a telt alaktól, abszolút átlagos testfelépítéssel bír, mint ez az amerikai blogger, aki az USA mérettáblázata alapján 8-as és 10-es ruhákat visel, melyek az európai 38-40-es, avagy M-es jelzésnek felel meg.

Gyakran megosztja követőivel, hol vásárolta, honnan rendelte a rajta látható szett darabjait, illetve az új szerzeményeit is felpróbálja, hogy legyen összehasonlítási alapja a nőknek azzal kapcsolatban, milyen fazonok közül érdemes válogatni hasonló testalkattal.

Divatos fazonok, amiket a mid-size blogger ajánl tavaszra és nyárra

Shelby Vert nőies idomokkal rendelkezik, nem nádszálvékony, de nem is molett. 175 centiméter magas, kerekded a csípője és karcsú a dereka, ráadásul hosszú lábai vannak. Érthető módon a gyakran kamaszlányos testarányokhoz illeszkedő S-es méretezés nem megfelelő számára, ám az, hogy 40-es a ruhamérete, nem jelent egyet a súlyfelesleggel.

Sok nő a saját adottságaival sincs tisztában, egyszerűen berögzült sztereotípia lett, hogy a 36-os méret elérése egyet jelent a csinosággal. Ám nem feltétlenül! Vannak törékenyebb alkatú, alacsonyabb termetű nők, és vannak magas típusok, akiknek alapból szélesebb a csípőjük. Nem minden esetben a súlyfelesleg miatt, egyszerűen mások a testarányaik. Még két M-es méretű nő testalkata is eltérő lehet, az egyik talán még vékonyabbnak is tűnhet a másik mellett. Mindez az eltérő arányok miatt van.

A legtöbb magas nő, aki mid-size alkat, gyakran bizonytalan abban, hogy milyen fazonok passzolnak hozzá a divatos holmik közül, a blogger pedig eloszlatja a kétségeket. Bátran bevállal merészebb, kivágott darabokat, és azt a tévhitet is eltörli, miszerint a haspóló csak a vékony, 36-os méretű nők kiváltsága.

Ez szintén nem igaz, pontosan úgy, ahogy az a kijelentés sem, hogy minden S-es méretkategóriába tartozó nő deszkalapos hassal rendelkezik. Sok mindenen múlik, hogy kire milyen méretű ruhák passzolnak, egy-egy méretsávba sokféle testalkat tartozhat.

A mid-size blogger gyakran visel alakhangsúlyos, testhezálló kreációkat, a szűkebb szabású mamafarmereket is nagyon szereti.

Rajong a kilencvenes évek népszerű fazonjaiért, és jól is állnak neki az alakját kiemelő felsliccelt szoknyák, a szexi overallok és topok.

Nem takargatja nőies sziluettjét, ugyanakkor előnyös darabokat válogat magának.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés