Egyes ruhadarabok rendkívül sikkesek és csinosak önmagukban, azonban kicsit sem mindegy, hogy mivel párosítod őket. Ezek a szélesítő hatású nyári szettek is efféle holmikból boronálódnak össze. A divatos fazonokat mással bátran lehet viselni, azonban ebben a formában és kombinációban egyértelműen alakromboló hatással bírnak. Néha egy kis apróságon múlik, hogy karcsúsít vagy inkább előnytelenül torzít az adott összeállítás, pici részleteken csúszhat el a nőies összkép.

hirdetés

Szélesítő hatású nyári szettek, amikkel nem árt vigyázni

Bő felső és szoknya párosítása

A nyári szezonban mindenki imádja a lenge, könnyed holmikat. A legtöbb darab kifejezetten csinos, azonban abban az esetben, ha alulra és felülre is egy-egy laza fazon kerül, az összkép rendkívül előnytelenné válik. A bő felsők és szoknyák teljesen elfedik a nőies sziluettet, zsákszerű hatást keltenek.

A bő szoknyákat inkább tapadós blúzokkal érdemes viselni. Amennyiben mégis egy bő fazonra esik a választás, mindenképp érdemes betűrni. Egy stílusos övvel ki lehet emelni a derékvonalat, amitől már látható lesz a nőies alak, ám sokszor még ez sem elegendő az összeállítás előnyössé formálásához. Mindenképp nézd össze a kiválasztott darabokat, és törekedj az egyensúly megteremtésére.

 

Rövid top és csípőnadrág

A crop topok rendkívül divatosak manapság, azonban inkább magas derekú nadrágokkal vagy szoknyával mutatnak jól. A csípőig érő alsók alapvetően nem állnak jól szinte senkinek, alkattól függetlenül rombolják a nőies formákat, mégis újra visszakúsztak az utcai divatba.

Nem az számít, hogy valakinek mennyire kisportolt és lapos a hasa, az összképet ez esetben inkább a ruhadarabok határozzák meg. Ha a kombináció előnytelen, teljesen mindegy, hogy mennyit edzett az illető a bikinibody eléréséért.

 

Lapos talpú lábbeli hosszú szoknyával

A hosszú szoknyák rendkívül sikkesnek számítanak manapság, a legtöbben ezekben a lenge, könnyed darabokban haknizzák végig a nyári szezont. Sokak szerint az alacsony termetű nők számára tiltólistás fazonok, mivel még tovább tömörítik az alakot, azonban a helyzet egyáltalán nem ilyen egyszerű.

A hosszú szoknyák egy lapos talpú cipővel még az átlagnál magasabb nők alkatát is előnytelenné tehetik. Ez a kombináció teljesen elfedi a bokát, épphogy kivillantja a lábakat, amitől gyakorlatilag az egész alak egybeforr, a nőies sziluett pedig a háttérbe szorul.

Érdemes olyan szoknyahosszt választani, amely inkább midi fazon, esetleg hagy pár centit, hogy a láb alsó része kikandikáljon a ruhaanyag alól. A magas sarkú cipők szintén sokat dobhatnak az eredményen.

 

Hosszú felső bő szoknyával

A hosszú, bő szoknyák rendkívül komfortosak a nyári forróságban, azonban a hűvös reggeleken és estéken hatalmas fejtörést tudnak okozni. A hasonlóan lenge felsőrészek, tunikák remek szolgálatot tesznek ilyenkor. Az egyetlen probléma, hogy a hosszabb fazonok roppant előnytelenül mutatnak a bő szabású szoknyákkal kombinálva, zsákként simulnak az alsó rétegekre.

A magas derekú fazonokat érdemesebb egy röviden szabott blézerrel párosítani. Így nem tűnik el a karcsú derékvonal, az összeállítás nem kelt tömbszerű hatást.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Mathis Wienand/Streetstyleshooters/Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés