Alaknyújtó tavaszi szettek sikkes bloggerektől. Szimpla alapdarabokat kombinálnak, egyszerű trükkökkel érik el a karcsúsító hatást.

hirdetés

Nem kell teljes gardróbfrissítés ahhoz, hogy a tavaszi szettek előnyösen formálják a sziluettet. A már meglévő alapdarabokat is lehet úgy variálni, hogy az összhatás csinossá és nőiessé váljon, csupán a megfelelő trükkökre van szükség a sikkes eredményhez. Ezek a stílusos divatbloggerek zseniális érzékkel boronálják össze szettjeiket, megjelenésükből bőven lehet inspirációt meríteni.

Legyen szó átlagnál alacsonyabb termetről, vagy éppen néhány eltakarni kívánt pluszkilóról, a karcsúsító fazontrükkök minden esetben kapóra jönnek. Sokszor a színek játékával, néhány kiegészítővel vagy egy praktikus mozdulattal csinossá formálható az utcai összeállítás, ezek a tavaszi praktikák garantáltan mindenkinek segítenek, ha a nőiesség hangsúlyozása a cél.

Alaknyújtó tavaszi szettek egyszerűen

A magas derekú nadrág igazi klasszikus

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a magas derekú nadrágok milyen csodásan formálják a sziluettet. Noha manapság a retró trendek térhódításával a csípőfarmerek is visszatértek az utcai divatba, az alacsonyan szabott fazonok csak kevés alkaton mutatnak igazán jól. Célszerű magasabb derékszabást választani, különösen akkor, ha az alaknyújtó hatás elérése a cél.

A derékszabások között könnyedén lehet válogatni, ugyanis vannak közepesen magas és nagyon magas verziók is. Ha valakinek a derékvonalánál található a legkarcsúbb pontja, elegendő lehet a közepes derékmagasság, míg rövid, zömökebb lábak esetében az sem gond, ha a nadrág egészen a mell alatti területig ér. Ez pont úgy működik, mint a mell alatt szabott empire-fazon esetében, az eltolt testarányok miatt az alsó végtagok karcsúbbnak, hosszabbnak tűnnek, viszont nem árt figyelembe venni pár alkati adottságot.

Az almaalkat jellemzője például, hogy míg a keblek látványosan dúsak, a törzs kevésbé tagolt, avagy a derékív hiányzik. Ha a nadrág derékrésze túlságosan magasan helyezkedik el, a törzs úgymond rövidebbnek, az alsótest ellenben hosszabbnak tűnik. Nagyobb mellek esetén így a felsőtest zömökebbnek mutatkozik. Ezek a fazonok látványosan nyújtják a lábakat, csinossá formálják az alakot és hangsúlyozzák a nőies idomokat.

Nem feltétlenül van szükség övre, vagy bármilyen kiegészítőre ahhoz, hogy a derékvonalra helyeződjön a hangsúly. Az erőteljes kontraszt bőven elegendő az alakformáló eredményhez.

Egy öv csodákra képes

Legyen szó nadrágról vagy egészruháról, egy övvel szépen lehet formálni a megjelenést. Klasszikus trükk, ám nem véletlenül ajánlják olyan sokan. Szinte lehetetlen olyan nadrágot vagy ruhát találni, amely tökéletesen passzol az alakra. Semmi nincs veszve, ha a farmer dereka eláll, netán a ruha 1-2 centivel szélesebb a derékvonalnál, mint ahogy az előnyös lenne. Egy csinos övvel szépen lehet karcsúsítani az alakot, a tavaszi szetteket ráadásul nagyon feldobják az apró, sikkes részletek.

Ruhák esetén célszerű szélesebb övekkel kísérletezni, ezek tartást adnak az anyagnak, nem rombolják le a nőies szabást.

A hosszú kabátokkal nem lehet hibázni

Sokan tartanak a hosszú kabátfazonoktól, ám a tavaszi, változékony időjárásban remekül jönnek a stílusos felöltők. Legyen szó egy hosszan lenyúló kardigánról vagy épp ballonkabátról, a sikkes darab a megfelelő összeállításban garantáltan nem nyomja össze az alakot. Célszerű szűkíteni a derékvonalat, vagy más módon felhívni a figyelmet a karcsú területre. Adott esetben egy magassarkúval párosítva még inkább nőiessé és csinossá válik az összkép.

Adj esélyt a monokróm szetteknek

A monokróm összeállítások kifejezetten előnyösen alakítják a megjelenést, akadály nélkül vezetik végig a tekintetet az alakon, részben ennek köszönhetik hatalmas sikerüket. Ugyanis nem húzzák szét a sziluettet a nem megfelelő helyre helyezett erős színkontrasztok. Akár szoknyás, akár nadrágos verzióban éppúgy érdemes bevetni őket, kifinomult eleganciát sugároznak magukból és látványosan nyújtják az alakot. A letisztult, egyszínű szettek akkor mutatnak csak igazán a tavaszi szezonban, ha merészek és színesek!

Emeld ki a derekad, tűrd be a pulóvered!

A tavaszi átmeneti időben még nem tűnnek el a vastagabb pulóverek, amelyek ráadásul szuperül mutatnak farmernadrággal és a lengébb rétegekkel is. Arra azonban nem árt figyelni, hogy a karcsúsító, alaknyújtó hatás érdekében ne csak lógjon a vastag anyag. Mindenképpen célszerű betűrni a pulcsikat, sokszor elegendő csupán elöl elrejteni pár centit ahhoz, hogy a derékvonal kerüljön fókuszba. Ebben a formában egészen más hatást kelt az összkép.

A kardigánokkal szuperül lehet játszani, ugyanis hihetetlenül sikkes és ízléses hatást eredményez, ha csupán az egyik oldalát tűröd be a nadrágba, a másikat pedig lógva hagyod. Az aszimmetrikus megoldások mindig nyújtják, keskenyítik az adott területet. Ezek az apró, finom részletek teszik igazán nőiessé a megjelenést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés