Ezek az apró öltözködési hibák öregítő hatással bírnak, azonban nagyon egyszerű őket kiküszöbölni. Sokszor a legapróbb részletek is befolyásolják a megjelenést.

hirdetés

A tökéletes szett összeállítása során rengeteg apróságra kell figyelni ahhoz, hogy a megjelenés ténylegesen lehengerlő és sikkes legyen. Fontos a ruhák fazonja, hiszen ha egy adott darab nem passzol az alkati adottságokhoz, trendi összhatás ide vagy oda, az eredmény nem lesz csinos. Ugyanígy a személyiség és a stílus találkozására szintén célszerű nagyobb fókuszt helyezni. Amennyiben egy szett énidegen, a kisugárzás diszharmóniát tükröz, ami abszolút a nőiesség rovására megy.

A kiválasztott ruhák színe szintén sokat számít. A divatszínek általában meghódítják a szezont és az üzletek kínálatában is dominálnak, azonban nem mindenkinek állnak jól. Az elmúlt időszakban hatalmas hangsúlyt kapott a színtípus meghatározása, nem véletlenül. Ha egy adott árnyalat nem harmonizál a bőrtónussal vagy a szemszínnel, az összkép nem lesz az igazi.

Ezek csupán az alapvető dolgok, amelyeket figyelembe kell venni egy hétköznapi outfit összeállításakor, azonban vannak olyan apróságok, amelyekre sokan nem is gondolnak, mégis sokat nyomnak a latban. Húszévesen még aligha gondolkozik az ember lánya azon, hogy egy adott szett öregíti-e, vagy sem, ám bizonyos kor felett ez a szempont éppúgy égetővé válik. Sokszor a legegyszerűbb dolgokon kell változtatni egy keveset ahhoz, hogy a kiválasztott ruhák ne dobjanak plusz tíz évet az eredeti életkorra.

 

Öregítő öltözködési hibák

Túl sok az oversize ruhadarab

Manapság a lezser, túlméretezett ruhadarabok elképesztően stílusosnak és divatosnak számítanak. Nem is kell lemondani róluk, bármely életszakaszban bevethetők, azonban a sikkes összképhez meg kell találni az arany középutat. Ha főként bő holmikból épül fel a szett, az összkép garantáltan öregítő hatással bír majd. Az oversize cuccok viselése önmagában nem öltözködési baki, csupán trükközni kell egy kicsit, hogy az eredmény ne dobjon pluszéveket az eredeti életkorra.

A legegyszerűbb, ha csak egyetlen túlméretezett ruhadarab szerepel az összeállításban. Ha a felső bő, a nadrág legyen szűk, s ugyanígy fordítva. Ha valaki ragaszkodik az alul-felül lezser szettekhez, akkor sincs minden veszve. Ez esetben célszerű kiemelni a derékvonalat, vagy a mell alatti területet. Nem gond, ha van egy kis úszógumi vagy kidülledő pocak, a nőies, fiatalos megjelenéshez mindenképpen szükség van az alak hangsúlyozására. Ha valamit nagyon takargatni szeretne az ember, általában pont az ellenkezőjét éri el vele.

Túl sötét az összeállítás

A fekete, a mélykék és a sötétszürke nem tiltólistás a palettán, azonban egy kicsit trükkösen kell bánni velük ahhoz, hogy ne öregítsék a megjelenést. Ha túlzottan sötét az összeállítás, az arc sápadtabbnak tűnik, elveszíti ragyogását és az esetleges ráncok is jobban kirajzolódnak. Az öregítő hatás tulajdonképpen csak annyiban érvényesül, hogy az idő múlásának apró jeleit erősítik fel a sötét tónusú holmik.

Nem tilos feketét viselni, azonban célszerű valamilyen frissítő árnyalattal kombinálni az éjfekete ruhadarabot. Ha mégis ragaszkodik valaki a szimpla feketéhez, akkor akár csillogó, ragyogó ékszerekkel is üdébbé, fiatalosabbá varázsolható az összkép.

Testszínű harisnya

Noha a testszínű harisnya talán nem az öregítő öltözködési hibák csúcsa, tény, hogy valóban idősebbnek láttatja a megjelenést. A legnagyobb problémát általában az okozza, hogy akármilyen profin választ az ember, a harisnya tónusa garantáltan el fog ütni valamelyest az eredeti bőrtónustól. Az összkép emiatt csorbulhat, egy fekete harisnya ráadásul sokkal elegánsabb, könnyedebb hatást eredményez. Célszerű inkább sötétebb harisnyákat viselni, különösen a téli időszakban.

Rosszul megválasztott melltartó

A rosszul megválasztott melltartó szintén határozottan öregíti a megjelenést. Apró részlet ugyan, s sokan nem is gondolják, hogy számít, hiszen a ruha elfedi a fehérneműt. Márpedig az sem jó, ha a választott kosárméret túl nagy, és az sem ideális, ha esetleg túl kicsi. Az elnyűtt, eldeformálódott melltartóktól szintén érdemes megválni, hiába az a kedvenc darabod. Még egy vastag kötött pulóver alatt is érzékelhető, ha nem megfelelő melltartót viselsz, az összkép durván öregíti a megjelenést.

Túl sok pasztellszín

A pasztellszínek elképesztően népszerűvé váltak az elmúlt időszakban. Sokan viselik őket monokróm szettekben, s tény, hogy a trendeknek abszolút megfelel a kopottas összhatás, azonban a vibrálás hiánya határozottan öregebbnek láttatja a megjelenést. A pasztellárnyalatokra ugyanaz igaz, mint a sötét színekre. Sápasztják az arcot, ezért mindenképpen célszerű élénk, vibráló színekkel kombinálni őket. Már az is sokat segít, ha letisztult fehérrel boronálod össze a pasztell holmikat, a lényeg, hogy legyen egy kis színtörés a szettben.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés