Ha nincs sok időd a testmozgásra, ez a feszesítő, erősítő edzés ideális számodra. A teljes testet megdolgoztatja, beleértve a kritikus területeket is, mint amilyen a comb, a fenék, a csípő és a has tájéka. Így nem kell külön törzs- vagy láberősítő napot tartanod, hiszen már azzal is sokat tehetsz a vonalaidért és a jó közérzetedért, ha hetente kétszer-háromszor be tudod szúrni a napirendedbe ezt a tornát.

hirdetés

Az erősítő edzés hallatán sokan megrémülnek, mert rögtön az ugrik be nekik, hogy az izmok erősítésével a fejlesztett testterület megvastagodik. Ez azonban nem feltétlenül igaz, leginkább azon múlik, hogy milyen gyakorlatokat végez az ember, és milyen gyakorisággal teszi azt.

A statikus izommunka – például az unásig ismételt guggolás – idővel valóban megnövelheti a comb kerületét, ám a dinamikus feladatsorokkal kombinált erősítő edzés nem csupán két-három izomcsoportra fókuszál, hanem a teljes testet megdolgoztatja.

Az izommunka hatására egyébként a zsíranyagcsere is fellendül, hiszen a futást, az úszást, az aerobikozást egyaránt erőkifejtéssel végzi az ember, ezért is használ el sok energiát. Tehát nem kell úgy tekinteni az izmok megdolgoztatására, mintha az a karcsúság ellenlábasa lenne, mert a kontúrok feszességét, valamint a fogyást éppúgy elősegíti.

Teljes testre ható feszesítő és erősítő edzés 30 percben

Az alábbi összetett torna minden testrészt megmozgat, ami már óriási előnyt jelent, ha időhiányban és mozgáshiányban egyszerre szenved az ember lánya. Az állóképesség fenntartására, javítására úgyszintén alkalmas ez a komplex program, ahogyan az alakformálást is segíti. Viszont, ha nagyobb mértékű fogyás a cél, akkor érdemes zsírégető mozgásformákkal kombinálni.

 

Hetente kétszer-háromszor beszúrhatod ezt a félórányi testedzést, amikor nincs időd külön hasra, lábra, vagy popsira dolgozni, ugyanis a videó erősítő, nyújtó és alakformáló gyakorlatokat egyaránt tartalmaz.

A hasizmokat nem csak a lokális haspréssel járó feladatokkal lehet erősíteni, hiszen sok összetett mozdulatsornál a hasfal ugyanúgy keményen dolgozik. Álló helyzetben éppúgy lehet hasra gyúrni, mint dinamikus edzésekkel. Itt van egy kis etap, amikor külön fókusz kerül a hasizmokra, de ugyanúgy a plank állásból induló gyakorlatok során is igénybe vannak véve.

A trénertől, Charlee Atkinstől mindent megkapsz egyszerre, ami általában a másfél órás átfogó edzésekben is szerepel. Ezzel az összetett gyakorlatsorral formába hozhatod az elmacskásodott izmaidat, ezáltal feszesebb testkontúrra, és formásabb alakra tehetsz szert. Ehhez azonban érdemes rendszeresen elvégezni, emellett pedig az egészséges étkezésre és a megfelelő folyadékpótlásra is gondot fordítani.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés