A hasizmok nem csak akkor dolgoznak, ha felüléseket, vagy hasprés-gyakorlatokat végzel. Bár ez az erősítő edzés a nagyobb úszógumikat nem olvasztja le, feszesítésre, szálkásításra, és az izomrostok rugalmasságának fenntartására tökéletesen alkalmas.

A lapos has elérésének és fenntartásának számos feltétele van, a rostban gazdag, egészséges táplálkozástól kezdve a hasizmok karbantartásáig.

Ha a felesleges párnákat szeretnéd ledolgozni a hasfaladról, a zsírégető és anyagcsere-pörgető edzések elengedhetetlenek, de az izmok erősítése, és a renyhe, megereszkedett bőr feszesítése éppúgy fontos.

6 perces erősítő edzés a kemény hasizmokért

A hasizmokat megcélzó, erősítő gyakorlatokról elsősorban a fekvő pozícióban végezhető hasazó feladatok jutnak eszünkbe, pedig éppúgy hatékony edzést folytathatsz, ha álló testhelyzetben maradsz, és dinamikusabb mozgássorokat ismételgetsz.

Ez az edzésterv sokkal helytakarékosabb és változatosabb, mint a felülésekre épülő hasazás, miközben ugyanúgy beiktatja a hasizmok edzettségéhez szükséges összepréselő és nyújtó mozdulatokat.

 

Ráadásul roppant praktikus, hiszen bárhol, bármikor gyorsan elvégezhető, és a kedvenc műsorodról sem maradsz le, mert az álló testedzés közben a tévénézés is kényelmesen megoldható. Így nincs kifogás, egyszerűen csak bele kell vágni. Mi máris rákaptunk!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés