Ismerős az a bosszantó érzés, amikor újra előkerülnek az őszi-téli nadrágok a szekrényből, és combban egy kicsit szűkösek? Sajnos bármennyire próbálunk erősen hinni benne, valószínűleg nem azért mentek össze, mert nyáron sokat pihentek a párás, meleg szekrényben. Az alábbi comberősítő edzés feszesebbé teszi az elfolyó kontúrokat, ezáltal karcsúsító hatással bír.

hirdetés

Ha kevés terhelést kap a combizomzat, sokkal könnyebben rakódnak le a zsírpárnák ezen a testtájékon, a felpuhult kontúrok miatt pedig jóval szélesebbnek tűnik a lábak sziluettje. Bár a lokális erősítő edzések önmagukban még nem teszik olajozottabbá a súlyvesztést, a határozott kontúrvonalak visszaállításával elérhető némi kerületcsökkenés, ami centikben mérhető.

Sok nő tart attól, hogy az izomfejlesztő gyakorlatoktól csak még vaskosabbá válik a karcsúsítani kívánt terület, de ez nem feltétlenül következik be, ha tudatosan összeállított edzéstervet folytat az ember. A zsírpárnák ledolgozásához elsősorban valamilyen intenzív, pulzuspörgető programra van szükség, ami kardió jellegű, intervallumos, vagy aerob típusú mozgásforma is lehet.

Étrendváltoztatás nélkül azonban nem indul be a fogyás, hiszen, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit ledolgozol, jobb esetben csak stagnálni fog a súlyod. Az ellustult anyagcsere felpiszkálásához a rostban, vitaminokban gazdag étrend éppúgy fontos, mint a megfelelő vízfogyasztás, melynek mennyisége optimális esetben a testsúlyhoz, valamint a napi energiafelhasználó tevékenységekhez igazodik.

A formás alak érdekében pedig az is sokat számít, hogy a kardiózás ne menjen az izomfelépítés rovására. Bár a testsúly csökkenni fog, ha izomból veszítesz, de a kontúrok határozatlanná válnak, ezáltal szétfolynak a vonalak és alaktalan lesz a sziluett.

Comberősítő, karcsúsító edzés, amitől gyorsan feszesednek a lábak

A feszes test körvonalaiban sokkal vékonyabb, ehhez viszont egyensúlyba kell hozni a zsírégető és az erősítő edzéseket. A lokális gyakorlatok a teljes testképátformáló program kiegészítő elemei, melyekkel megalapozhatod egy-egy terület tónusosságát és feszességét.

Az alábbi feladatok egyszerűeknek tűnnek ugyan, de már fél perc alatt melegséget, égő érzést okoznak az izmokban, jelezve, hogy alapos terhelést kaptak, és megfeszülve dolgoznak. Rögtön az indítás sem túlságosan finomkodó: a képzeletbeli szék felett történő guggoló mozdulatok a sunyi kis lábelforgatással megspékelve, igazán megedzi az eltunyult izmokat. A comb külső, felső és belső részei egyaránt dolgoznak, ezt a feszítő érzés teljesen egyértelművé teszi.

Ne kövesd el azt a hibát, mint én, hogy bemelegítés nélkül, nagymellénnyel állsz bele a sűrűjébe, mert könnyen izomhúzódás lehet a vége, vagy másnap olyan járással közlekedhetsz, mint egy cowboy.

 

A pulzáló félguggolás, valamint a térdelésből hátrahajlás a farizmokra is jó hatást gyakorol, amitől látványosan feszesebb lesz az a kis megereszkedésre hajlamos terület a popsi és a comb találkozásánál. A térdhajlat feletti, hátsó izomzatot sem hanyagolja el ez az edzés, sőt, a csípőívet úgyszintén szépen formálja.

Nálam már egy hét után jelentkezett a gyakorlatsor előnyös hatása, de én emellett sokat lépcsőzök, gyalogolok és alkalmanként biciklizek, így az eredmény más-más mozgásformák mellett eltérő lehet. A kerületcsökkenés apró léptékben mutatkozik meg, ahogy a kontúrvonalak egyre határozottabbá válnak, és megszűnnek a combforma egyenetlenségei. A rendszeresség sokat számít, ahogyan az is, hogy milyen edzéstípusokkal kombinálod az erősítő tornát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés