A feszesítő lábedzés egyfajta finomhangolás, tehát elsősorban erősítésre és formálásra szolgál. Zsírégetésre alkalmatlan, de ennek ellenére sokat nyersz vele.

hirdetés

Az erősebb combizmok bizony pozitív hatással vannak a fenék domborulataira is, és tónusosabbá teszik a lábakat. Továbbá, tartópillérként simítják ki a megereszkedésnek indult bőrt. A lokális edzések hallatán sokan felhördülnek, hiszen manapság mindenhonnan az folyik, hogy a szép eredményért az egész testet edzeni kell. Ez valóban így van, de a célzott alakformáló gyakorlatok nem is tekinthetők különálló edzésnek, csupán a teljes program részei.

Alakformálás célzottan

Annak, aki nem csak fogyni akar, hanem úgy tekint a testére, mint egyfajta szobrászműre, amit itt-ott centikben, formában, alakban is lehet tökéletesítgetni, a teljes testre ható állóképesség-fejlesztő és zsírégető mozgásformák mellett szüksége van a kritikus területekre koncentráló tornagyakorlatokra is. Hiszen a kontúrosabb, feszesebb alakot izommunkával lehet megalapozni.

Az izmok edzettsége számos előnnyel jár, pozitívan befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, a bőr feszességéről már nem is beszélve. Ugyanakkor egy-egy izomcsoport átmozgatása sohasem egyetlen területre összpontosul. A mozdulat kivitelezésekor a támogató izmok ugyanúgy bekapcsolódnak a munkába, ami a combok esetében a farpofák munkáját is jelenti. Mindenesetre, a feszesítő lábedzés éppúgy, mint minden lokális edzésforma, önmagában még édeskevés.

Az alakformálást meg kell támogatni egészséges, vagy ha úgy tetszik, diétás étrenddel, és szükség van arra, hogy a statikus gyakorlatsorok mellett olyan mozgásformát is végezz, amely igénybe veszi a keringésed, és feltornássza a pulzusod.

Feszesítő lábedzés a külső és belső combok formálására

Az álomalakhoz sajnos még nem elég annyi, hogy sikerül leadni a pluszkilókat. A test formálását kisebb edzésekkel lehet megoldani, melyek még hatékonyabbá teszik a kardió vagy HIIT gyakorlatok eredményét. Arányossá, formássá teszik az alakot, vagyis helyreigazítják a részleteket. Korrigáló gyakorlatoknak is nevezhetnénk őket, de valójában erősítésről van szó.

 

Ez a videó a lábakra koncentrál, elsősorban a külső és belső comboknál fejti ki látványos hatását. Talán sokan tapasztalták már, hogy hiába suttyan le a többletkiló, a combok formátlanul olvadnak egybe, és ugyanúgy összeérnek, mint azelőtt. A gyenge izomzat ugyanis nem ad tartást a bőrnek, ami megereszkedik, emiatt pedig a comb kerületét illetően, nem mérhető változás.

Ahhoz, hogy a kontúrok éles, feszes vonallá változzanak, meg kell dolgoztatni az izmokat. Az edzőtermekben sok olyan eszköz található, amivel szépen kidolgozható a combizom, de otthon sem lehetetlen hasonló eredményeket elérni. Ezek a gyakorlatok például, a combok hátsó és oldalsó területeit egyaránt igénybe veszik, és kifejezetten feszesítésre alkalmasak. Így centikben is mérhető lesz a változás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés