A kilencvenes években nagy keletje volt a hip-hop táncstúdióknak, melyek növelték az állóképességet és edzettséget is adtak. Ezt a retró élményt hozza vissza ez a zsírgyilkos intervallum edzés, ami ugyan kevésbé táncos, viszont alaposan megdolgoztat.

hirdetés

A magas intenzitású intervallum edzés – HIIT – az egyik legjobb módszer a zsírraktárak leapasztására. A szakaszos mozgásforma a test minden porcikáját, illetve a keringést is igénybe veszi: az intenzív etapok alatt a pulzus felgyorsul, ám a kalóriák elégetése a rövid pihenőszakaszokban éppúgy folytatódik. Sőt, az utóégető hatása sokkal hatékonyabb, mint a szimpla kardió edzéseknek.

Zsírgyilkos intervallum edzés retró hip-hop stílusban: 20 perc alatt átmozgat

A HIIT edzések lényege, hogy a dinamikus, intenzív szakaszokat jól meg kell tolni. Mivel terheli a keringést és nagyon megdolgoztatja a szívet, érdemes a saját fittségi szintednek megfelelő gyakorlatsort választani.

Az alábbi feladatokból nem spórolták ki az ugrálást, a térdek is komoly munkát végeznek, tehát nem biztos, hogy ezzel az edzéssel kell kezdened az életmódváltást, ha eddig semmit sem mozgolódtál ülőmunka mellett. Fokozatosan, apránként viszont javíthatod az állóképességedet lépcsőzéssel, futással, gyors gyaloglással, és más kardió mozgásformákkal is felhozhatod magad erre az edzettségi szintre.

 

A videó zenei világa, és a sok ugrálós szakasz visszahozza azt a fajta retró életérzést, amit anno a hip-hop táncstúdiók kínáltak a kilencvenes években. Igaz, ez sokkal keményebben átmozgat és megizzaszt, de ha átengeded magad a lendületnek, szinte magával ragad. A két edző úgyszintén fokozza a hangulatot. Székre, nagy mozgástérre, gumiszalagra szükséged lesz! A balesetek elkerülése érdekében ügyelj arra, hogy a szék masszív legyen, illetve ne billegjen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés