A nők többségének időnként sprőddé, kezelhetetlenné válik a haja. Amikor a szálak végei elkopnak, eltöredeznek, és a hajmentő procedúrák kudarcba fulladnak, sokak fejébe befészkeli magát az új frizura gondolata. Bár vannak, akik nehezen engedik el a megszokott fazont, olykor a frissítő hajvágás az egész megjelenésre pozitív hatást gyakorol, és sokkal nőiesebbé teszi az összképet. Van, amikor tényleg nem éri meg csupán a hajhossz miatt ragaszkodni az elnyűtt tincsekhez!

hirdetés

Bár egy időre szünetel a fodrász, ezeket az inspirációkat tényleg érdemes elraktározni! Bizonyára mindenki ismeri azt a lesújtó érzést, amikor az elhasználódott hajtincsek csak lógnak esetlenül, és semmit nem lehet kezdeni velük. Összefogva sem mutat jól a frizura, mert az erőtlen szálak könnyen eltöredeznek, a hajformázásnak pedig egyenesen ellenállnak, így gyakran lelapuló, szomorú képet mutatnak.

Hajmentő tippek

Ha nagyon ragaszkodsz a fürtjeidhez, először érdemes vitamindússá és változatossá tenni az étkezésedet, hogy a hajhagymák semmiben se szenvedjenek hiányt. A hajápolási szokásaidat is felülvizsgálhatod, mert meglehet, hogy túl sok terméket használsz egyidejűleg, melyek elnehezítik a szálakat.

Nem árt kímélő samponra váltani, és beszerezni egy természetes hajerősítőt, amit akár online bioboltból is megrendelhetsz. Ez lehet valamilyen tápláló növényi olaj, vagy olajok keveréke, de növényi őrleményt is felhasználhatsz hajpakolás készítéséhez. Lehetőleg mellőzd a hajvasalót, és az egyéb, magas hőhatással járó formázó készülékeket.

 

Ha hullámosítani, göndöríteni szeretnéd a tincseidet, alkalmazz trükkös házi praktikákat, melyek esetenként jobban beválnak, mint a hajcsavarók. Végezz minél gyakrabban fejmasszást, hiszen a vérkeringés növelésével javítható a hajhagymák oxigénellátása és tápanyag felvétele, így könnyebben tudnak regenerálódni a szálak.

Persze, van olyan, amikor semmi nem válik be, és egyre lehangolóbb látványt nyújt a sörény. Ezek a nők megelégelték a snassz, elkopott végű hajukat, és egészen más fazonra váltottak, ami sokat javított a megjelenésükön. Döbbenetes az átalakulás, pedig akad közöttük olyan, akinek a hajszíne nem változott, csupán új frizurát kapott.

Amikor nagyon betalál a hajvágás: nőiesebb és szebb lett az új frizura

Inkább legyen hosszú és kezelhetetlen, vagy rövidebb, de egészségesebb kinézetű és könnyen formázható? Ezen nem is nagyon dilemmáztak az alábbi nők, akik friss fazonra váltottak, és ezzel együtt megújult külsőre tettek szert.

Ötven felett a hormonváltozások következtében a haj elvékonyodik, pláne, ha gyakori szőkítésen kell átesnie. A festett, érett tincseket időnként nem árt kezelhetőbb hosszúságúra vágatni, hogy ismét erőre kapjanak a szálak. Ennek a hölgynek sokkal jobban áll a ritkított frufrus, rétegesen nyírt, állig érő bob frizura. A választék oldalra helyezésével a volumen megnőtt, így dúsnak és élettel telinek tűnik az új fazon.

A hosszú haj szép, de csak akkor, ha nincs elkopva, elvékonyodva a vége, és nem lapul rá túlzottan a fej vonalára. Dús haj esetén előfordul, hogy a tincsek súlya húzza le a hajtöveket, ezért felül laposabb a hajzuhatag. A blunt bob vastagabbnak, erősebbnek mutatja a szálakat.

Sokkal bájosabb és egészségesebb hatást kelt az új hajfazon.

Vastagabbnak, tömöttebbnek mutatkozik az állig érő új frizura, ami egészen feldobja a megjelenést.

Itt a festést is rendbe hozta a fodrász, és eltüntette a seprűs hajvégeket.

Az elkopott, elvékonyodott hajvégek nélkül, egészen dús lett az új frizura.

Snassz, semmilyen haj helyett stílusos megjelenés!

A lestrapált, eltöredezett tincseknek szinte megváltást jelent a hajvágás és a friss fazon.

Még a sprőd hajból is kihozható egy lágy esésű, jó tartást garantáló frizura, ami nem zuhan össze, és kevés formázást igényel.

Az enyhén hullámos, elkopott végű fürtök számára is van segítség: ez a bohókás rövid fazon felturbózza a volument és felpezsdíti a megjelenést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: