A hajhullásért igen gyakran a fejben lévő gyenge vérkeringés a felelős, amin alapos fésülködéssel és fejmasszázzsal lehet segíteni. Naponta, csak néhány percet rászánva, jelentős javulás érhető el már rövid időn belül.

hirdetés

Fejmasszázs hajhullás és migrén ellen

A fejmasszázs nagyon fontos, hiszen stimulálja a vérkeringést, ezáltal több oxigénhez jutnak a sejtek. Az egészséges vérkeringés hatására megerősödnek a hajhagymák, a már meglévő hajszálak és a növekedés is új erőre kap. További előnyös tulajdonsága még, hogy segíti a méregtelenítés folyamatait is, ezáltal a fejbőr különféle betegségei is kiküszöbölhetőek.

Az alábbi videóban egy pár perces masszázst láthatsz, ami az úgynevezett marma- vagyis energiapontokat stimulálja a fejbőrben. Elsőként fésüld át a hajad, majd a stressz és feszültség oldására a homlok különböző pontjainak masszírozása következik.

Ezután oszlass el kevés, a haj ápolására alkalmas olajat –például amla- a hajadon, és kezdd el stimulálni a koponyán és a nyakon található pontokat a videóban látható módon. Az ötödik marmapont masszírozása csökkenti a fejfájást is, így duplán jól jársz ezzel a technikával. Határozott, de gyengéd mozdulatokat végezz, ha pedig kész vagy, mosd meg a hajadat. A masszázst önmagában is végezheted, de ha olajat is használsz hozzá, annak hatóanyagai ugyancsak beszívódnak a fejbőrbe és jótékonyan hatnak a haj egészségére.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés