Nem minden haj könnyen kezelhető, engedelmes fajta, a problémás eseteknél pedig nagyon nem mindegy, hogy milyen a hajfazon. Sprőd, agyonfestett, esetleg a göndörödő, könnyen töredező, vagy vékony szálú, lelapulásra hajlamos tincsekből is készülhet nőies frizura, ami gondozottabbá, stílusosabbá teszi az összképet, nem mellesleg új életre kelti a lestrapált loboncot.

hirdetés

Néha a legalaposabb gondozás mellett is ápolatlannak tűnik a frizura, különösen, ha nehezen kezelhető hajról van szó. A lenőtt, formáját veszített fazont nem könnyű belőni, de ugyanez igaz a kiszáradt, kimerült, szálkás sörényre is. Igenis létezik olyan, hogy problémás hajalap, mégpedig ide sorolható a hullámos, göndör séró, amit állandóan tutujgatni kell, hogy ne seprűsödjenek el a loknik, és a kevés hajtömeget adó, vékonyka szálak sem könnyítik meg a formázást, beszárítást.

Ebben az esetben érdemes tanácsot kérni a fodrásztól a fazont illetően, hiszen a cél az, hogy a maximumot hozza ki egy sok bosszúságot okozó, nem éppen fényesen ragyogó hajkoronából. Megfelelő vágással az erőtlen tincsek életre kapnak, a kunkori fürtök engedelmesebbé válnak, a festékkel elégetett hajszálak pedig megszabadulnak sérüléseiktől.

Problémás hajból nőies frizura: az új fazon teljesen megváltoztatta ezeket a nőket

Mennyivel ápoltabb, rendezettebb, nőiesebb képet mutat egy jól eltalált frizura, amivel könnyű bánni! Az előtte-utána fotókon csak a haj változott, mégis a teljes megjelenés átalakult.

A göndör haj nagyon attraktív, de csak akkor, ha puha, selymes, fénylő és kövér loknikba rendeződik. Ezt az állapotot kíméletes hajápolókkal is elő lehet csalogatni, de nem árt, ha a fazon is megtámogatja a csigák tartását. Bár itt az új hajszín éppúgy sokat dob a viselőjén, kétségkívül sikkesebben mutat az új, bolondos shag frizurájával.

A túlzásba vitt festéstől töredezett, kiszáradt tincsek nem tartják meg jól a hullámokat, így megfelelő fazon nélkül szénaboglyaként viselkednek. A hajvágás nem csak az elégett, seprűs hajvégektől szabadította meg ezt a nőt, hanem tömöttebb formát adott a frizurájának.

Vékony szálú, lelapul, sehogy sem áll? A soványka, erőtlen szálakkal csodát tesz egy rövidebb hajviselet, amit könnyű beszárítani.

Ahhoz, hogy szépen vasalható legyen a drótszerű göndör hajzuhatag, megfelelő formát kell kapnia. Ezt a fokozatosan nyírt fazont egyszerűbb rendben tartani, ráadásul az új színtől sokkal lágyabbnak tűnik.

Felül lelapul, alul rőzseszerű? A choppy vágásnak köszönhetően nem kell sokat veszíteni a hajból ahhoz, hogy dúsabbnak, erősebbnek tűnjön, és szebb tartást kapjon. Épp csak felfrissítette a fodrász ezt a frizurát, mégis teljesen megváltoztatta viselőjét. Az élettel teli szín is rátesz egy lapáttal a nőies összképre.

Ha át lehet látni a loboncon, mert vészesen elvékonyodtak a hajvégek, egy drasztikus fazonváltás sokat segíthet. A rövid pixie frizura könnyen kezelhető, kevés macerát igényel, mégis dúsabbnak mutatja a hajat.

  • Megosztás:
hirdetés