Van az a pillanat, amikor a frizura teljes körű átalakítása már nem húzódhat tovább. A fiatal nő végül nem bánta meg, hogy a fodrászra bízta magát.

hirdetés

Vannak, akik akkor is ragaszkodnak a klasszikus frizurájukhoz, amikor mindenki számára egyértelmű, hogy annak a fazonnak bizony célszerű lenne már búcsút inteni. Az ombre technika elképesztően felfutott az elmúlt tíz évben, sokan pedig igencsak megszenvedték az otthoni szőkítés következményeit.

Az eredeti szín leszívásánál számos buktatóval találkozik az ember. Különösen akkor veszélyes a procedúra, ha valaki egyáltalán nem ért ahhoz, hogy meddig, milyen anyagokkal és hogyan érdemes csinálni. Ami még inkább nehezíti a dolgot, hogy nem csupán maga a szőkítés roncsolhatja a frizurát. Az utólagos ápolásnál szintén temérdek dologra kell figyelni ahhoz, hogy a tincsek ne váljanak szárazzá, sprőddé és fénytelenné, na meg csibesárga árnyalatúvá.

Habár sokan akár öt-hat alkalommal is meglátogatják a fodrászt ahhoz, hogy elérjék a kívánt világosságot és árnyalatot, a küzdelem tovább folytatódik. A hajszálak növekedésével a lenövés egyre nagyobbá válik. Ráadásul néha nem is árt rászínezni a már leszívott szőke tincsekre ahhoz, hogy természetes és ragyogó legyen az összhatás.

Az a pont azonban bárki esetében elérkezhet, amikor a frizura már olyan szinten roncsolódott, hogy célszerű inkább új színt és egészen más fazont kölcsönözni neki. Ez a nő eleinte szomorú volt a hajvágás miatt, a végén azonban alig ismert magára a tükörben, olyan csodás lett az eredmény.

 

A frizura átalakítása ilyen látványos is lehet

Amikor a szőkítés már élesen lenőtt, a szálak vége pedig csúnyán eltöredezett, nem csak egy nagyobb lélegzetvételű hajvágásra van szükség, egy profi színkorrekció sem árt a frizurának. Az új hajstílus és színválasztás drasztikusan átalakíthatja a megjelenést, ám pozitív értelemben, ha sikerül megtalálni a megfelelő fazont és tónust.

Bár sokan nagyon nehezen veszik rá magukat a változásra, az átalakítás látványosan felturbózza a vonzerőt, az arc egészen kivirul, és ennek köszönhetően nőiesebbé válik a megjelenés. Az egészséges, szépen tónusozott tincsek sokkalta kifinomultabb hatást keltenek, nem csak a frizura hossza az, ami igazán számít.

 

A fiatal hölgy nem csak rövidebb stílust kapott a fodrásztól, a lenőtt, kopott szőkítést is korrigálták. Ha nem lett volna elég feltűnő a látványos hajvágás, a szakember még egy finom frufruval is megbolondította a végeredményt. Az összkép önmagáért beszél, sokkal nőiesebbé, vonzóbbá vált a megjelenése.

Sokszor még ilyen jelentős változtatásra sincs szükség ahhoz, hogy megújuljon a külső. Lehet, hogy csak egy gyors festés vagy egy minimális fazonírozás kell, s máris maximum szinten sugárzik a vonzerő.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés