A göndör frizura elkészítése sokszor időt és fáradtságot kíván, és nem egyszer áldozatot is, ha sütővassal oldod meg, melynek gyakori használata kiszárítja a tincseket. Ám van egy lényegesen egyszerűbb, kíméletesebb módszer, ami nem jelent veszélyt a szálakra, és extra hosszú, dús hajzuhatag esetén sem nagy ördöngösség bevetni.

hirdetés

A göndör frizura újra divatos idén, ami sokak számára csábító, hiszen különlegessé teszi a megjelenést, a csigákba rendeződő loknik pedig jelentősen megdobják a haj volumenét.

Bár a dauer, vagyis a tartós hullám is újra fellángolt, és ma már kevésbé roncsolja a szálak szerkezetét, ha a lenövés bonyodalmaitól tartva nem szeretnéd ezt az opciót választani, érdemes elsajátítanod néhány házi hajgöndörítő trükköt, melyek kíméletesek a tincsekhez és egyszerűbbek a hajcsavaróknál.

Göndör frizura kíméletes házi módszerrel

A hosszú hajat kissé időigényes spirálcsavarókra feltekergetni – különösen, ha dús, erős szálú sörényről van szó -, ezért nem árt egyszerűsíteni a procedúrát. Ha akad otthon egy hosszú, puha szalag – a selyemköntös megkötője pont megfelel erre a célra -, olajos hajvégápoló és néhány hajgumi, máris felkészült vagy a feladatra.

Elölről válassz le egy-két vastagabb tincset, a maradék hajadat pedig a fejed tetején fogd fel lófarokba. A videón látható módon rögzítsd a szalagot a hajgumival, majd a copfból leválasztva, kisebb-nagyobb fürtöket tekerj fel rá. A szalag alját kicsit hajtsd vissza, hogy betakarja a hajvégeket, és szilikongumival fogd össze. Így haladj módszeresen, amíg el nem fogynak a lófarok tincsei, azután a halántékodat szegélyező loknikat is csavard fel a maradék szalagfelületre.

 

Hagyd így egész éjszakára a hajad, és reggel már nem lesz más dolgod, mint kibontani a göndör csigákat, majd kedved szerint elrendezni, kontyba tűzni. Ezt a módszert bármikor megismételheted, hiszen nem töri el a hajszálakat, sőt, fényes, egészséges kinézetű, dús frizurát eredményez.

  • Megosztás:
hirdetés