A választott hajszín és frizura nagy hatással van a megjelenésre, így nem árt alaposan fontolóra venni, ha drasztikus újítással kacérkodik az ember lánya. Mutatjuk, mennyire megváltozik a külső, ha a fazon és az árnyalat is betalál!

hirdetés

A nők többsége szeret a hajszínével kísérletezni, és sokan vannak, akik hirtelen felindulásból megváltoztatják a hajfazonjukat, amikor új irányba sodorja őket az élet.

Ám előfordul, hogy az átalakulás nem úgy sül el, ahogy elképzeli az ember lánya, mert lehet, hogy az új szín nem igazán passzol. Ezért, a hirtelen jött fellelkesedések előtt érdemes kikérni egy fodrász, vagy hajszínszakértő segítségét, mert az elrontott otthoni festés a tincseket is roncsolhatja, és letompíthatja a nőies energiákat.

Sokszor hallani olyan történeteket, hogy valaki kipróbált egy régóta vágyott hajszínt, mégsem érezte jól magát a bőrében az új frizurájával. Lehet, hogy a magazin fotóján annak a modellnek nagyon jól állt, de nagyon egyénfüggő tud lenni, hogy kihez mi passzol igazán.

Nem csupán az arc karakterét és a bőr árnyalatát kell figyelembe venni egy új hajszín esetében, hanem a személyes stílust, amihez vagy illik, vagy nem. Fontos, hogy az, aki a frizurát viseli, azonosulni tudjon a színnel és a fazonnal, illetve, amikor tükörbe néz, ne azt érezze, hogy egészen másvalaki bámul vissza rá.

Új hajszín és frizura: még a kis változás is szembetűnő

Bár a szakemberek is hibázhatnak, többségük jó tanácsokat tud adni a drasztikusabb frizuraváltás alkalmával. Van olyan fodrász, aki szól a vendégének, ha szerinte világosabb hajszínre kellene váltania, de persze olyan is akad, aki némán kikeveri a vendég által kért árnyalatot.

Nem tudjuk, hogy a képeken látható átalakulásokat milyen inspirációk táplálták, de mindegyik megújulásról elmondható, hogy nagyon jól sült el.

Szőkéről eperszőkére váltani nem tűnik nagy dolognak, pedig óriási hibafaktor lehet. Ám olyanok is akadnak, akiknek sokkal jobban áll, mint a korábbi szöszi frizurájuk. Itt erre láthatsz példákat.

A sötétbarna hajú nők gyakran azt gondolják, csínján kell bánniuk a világosabb tincsekkel, hiszen alapvetően a sötét színek passzolnak az arcukhoz. Ez nem minden esetben igaz, bizonytalankodás esetén érdemes megkérdezni a fodrászt.

Néha az apró változtatások is aranyat érnek, különösen, ha vékony szálú, ritkás hajról van szó.

Feketéről szőkére váltani? Nagy bátorság kellett hozzá, de megérte bevállalni.

Csak pár árnyalattal változott a hajszín, és egy-két centivel lett rövidebb a fazon, mégis milyen sokat jelentett ez a kis frissítés!

Gyakori probléma, hogy a sok szőkítés eleszi a hajat, a pórul járt vendég pedig természetesebb hajszínt kér a fodrásztól, hogy ne kelljen folyton a lenövésekkel bajlódnia. Az eredmény látványos: sokkal selymesebb, puhább, ragyogóbb frizurát kapott.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: