A rövid frizura drasztikusan megváltoztathatja viselője megjelenését, különösen, ha előtte merőben más hajfazonja volt. Bár sokan kacérkodnak a most divatos pixie és bob frizurákkal, nem mindenki meri bevállalni az átalakulás kockázatát. Az alábbi nők döntöttek, és láthatóan nagyon jól tették!

hirdetés

A frizuraváltás, különösen, ha hosszúból rövidet szeretne az ember lánya, mindig rizikós, hiszen könnyen megbánássá fajulhat az elhatározás. Egy új frizurát nem lehet felpróbálni, mint a boltban a ruhát, de, ha pontosan tudod, mit szeretnél, már félig nyert ügyed van.

Az átalakulás jól sülhet el, ha a frizura fazonja illeszkedik a fejformához, ha a vágástechnika ellensúlyozza a haj esetleges hátrányait- például a vékony szálút dúsabbnak, tömöttebbnek láttatja -, és a tincsek úgy keretezik az arcot, hogy kiemelik az előnyös vonásait. Az is fontos szempont, hogy a hajviselet abszolút stílusba vágó legyen, és úgy, ahogy van, összhangot teremtsen a viselője egyéniségével, megjelenésével.

Rövid frizura, vagy hosszabb tincsek? Képeken az átalakulás

A hajszín és a hajhossz módosításával ez a fiatal nő látszólag önmagára talált. Sokkal karakteresebb, vagányabb, stílusosabb lett a megjelenése, pedig csak a frizuráján változtatott.

A következő alany sem bánta meg döntését. Előző frizurája nem adott hangsúlyt annak, hogy milyen szép vonásai vannak. Ráadásul töredezett frizurája gondozatlan hatást keltett, míg az új pixie-fazontól teljesen kivirult. A világosabb hajszín, a selymesebb, lágyabb textúra ragyogóbbá tette a bőrét, és nőiesebbé varázsolta megjelenését.

A legtöbb nő rémálma a fiúsan rövid haj, pedig nemcsak praktikussága miatt vonzó: kiemeli az arc szépségét, nagy hangsúlyt fektet a szemekre, és egy finom sminkkel, jól eltalált öltözékkel, kifejezetten nőies lehet.

A nőiesség nem a haj hosszától függ. Szerencsésebb egy divatos, karakteres rövid frizura, mint a hosszabb, de fazon és tartás nélküli, töredezett lobonc.

A lelapuló haj sosem látványos, akkor sem, ha hosszú. Ez a rakoncátlan pixie jó döntés volt, sokkal derűsebbé és játékosabbá tette viselőjének korábbi, snassz külsejét.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés