Finom színátmeneteket akart a hajába, helyette csíkos tincsekkel távozott a fodrásztól. Mindenki számára tanulságos ez a videó, mely azt üzeni, minden elrontott frizura számára van remény! Persze, csak akkor, ha jó kezekbe kerül.

Valószínűleg sokan jártak már úgy, hogy nem éppen olyan frizurát kaptak a fodrásztól, amilyet elképzeltek maguknak. Bár a félrement fazon is bosszantó tud lenni, az elrontott hajszín még nagyobb kétségbeesést okozhat, hiszen a korrekció csak újabb festéssel, vagy a hajszín többszöri leszívatásával lehetséges, ami rosszabb esetben erősen roncsolhatja a hajszálak szerkezetét.

A balayage technikának hála, nem minden esetben kell drasztikus beavatkozáshoz folyamodni. Ha ezt az ordenáré melírt ilyen szépen sikerült helyrehozni, úgy hisszük, nincs lehetetlen az ügyes fodrászok számára!

Csíkos hajból csodás hajszín: elképesztő, hogy megszépül az elrontott frizura!

A fodrász a balayage technika fordított változatával menti a siralmas helyzetet: a negative space hajfestési eljárás a tincsek természetes árny- és fényjátékát utánozza. Tulajdonképpen egy enyhe árnyalással éri el, hogy a harsány világos – vagy inkább sárga – sávok tompuljanak, és jobban beleolvadjanak a hajtömegbe.

A videón látható eredmény a hajszínmentés első fázisa, hiszen a korrekció végleges eredményét nagyjából négy hét alatt lehet elérni. Ám már ebben a félig feljavított állapotában is sokkal természetesebbnek, és esztétikusabbnak tűnik a frizura.

Mivel a gyakori hajfestés megviseli a hajszálakat, a fodrász kondicionáló kezeléssel kezdi és fejezi be a frizura helyrepofozását, amit a korrekciós festések között többször meg kell ismételni, hogy ne száradjanak ki a tincsek. Úgy tűnik, nincs veszve minden, ha félresikerül a hajszínváltás, egy profi szakember ugyanis a legbődületesebb bakiból is képes valami jót csiholni. Ezért nem mindegy, milyen fodrásznak szavaz bizalmat az ember!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés