A frizura esetében a legapróbb változás is sokat számít, olykor egy frufru, vagy lépcsőzetes vágás is nagy hatást gyakorol a megjelenésre. Nem csak a drasztikus fazonváltás ajándékozhat meg a megújulás élményével, hanem akkor is más hangsúly kerülhet az arcvonásokra, ha a hajhossz nagyjából változatlan marad.

hirdetés

Nem minden fodrász jön zavarba attól, ha a vendég új fazont kér, de a tincsek hosszából épp csak egy picit akar veszíteni. A most divatos rétegelt, és shag típusú hajvágások lehetőséget adnak arra, hogy egy kevés változtatással is nagy átalakulást érjen el az ember.

Az alábbi frizurákból sok inspirációt meríthetsz, ha túlságosan lelapul, vagy sehogy sem áll a hajad, és egy kis frissítésre vágysz. A hosszú és tépett frufrukkal kialakított finom rétegek megdobják a hajkorona volumenét, az arcot keretező lépcsőzetes, puha vágások pedig megkönnyítik a beszárítást és a formázást. Ezek a fazonok laza hullámokhoz, és göndör fürtökhöz is ajánlottak.

Alig változott a frizura, mégis más: divatos lépcsőzetes vágás

A nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc shag fazonjainak újragondolásával, új lendületet adhatsz a vékony szálú, erőtlen frizurádnak. A tépett, lépcsőzetesen kialakított rétegek felturbózzák a lelapuló tincseket, és mozgalmassá, rugalmassá teszik a frizurát. A hosszú haj dús, és lágy esést kap ettől a vágástechnikától.

A féloldalas frufru, és egy-két centi nyisszantás a hajból, megtette hatását.

Maradt a frufru, csak rövidebb lett, a kialakított rétegek pedig a lágy esésű hullámokat követik.

Kétszer dúsabbnak tűnik a haj ettől a frufrus, vidám fazontól.

Ez a hajritkító vágás megszelídítette a rakoncátlan loknikat.

A lépcsőzetes frufru még játékosabbá teszi a göndör frizurát.

Esetlen, vékony szálú hajból dús bob fazont varázsolt a fodrász. A frufru eltakarja a magas homlokot, és jobban kiemeli a szemeket.

Ez a két oldalra fésült frufru a finom rétegvágásokkal szinte megemeli a hajtöveket. A kuszán leomló tincsek csodás keretbe foglalják az arcot.

Már a frufru átfazonírozásától is teljesen megújul a frizura, különösen, ha tépett rétegezés emeli meg a szálakat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés