Ha rövid hajra vágyunk, akkor a pixie frizurák nagy váltásnak számíthatnak a hosszú, de még a középhosszú fazonok viselése után is. A vágást megbánni, vagy a fazont megunni azonban nem olyan egyszerű, mivel az apró tincsekkel is gyerekjáték nőies és csinos megjelenéseket kialakítani.

hirdetés

 

Bár a nők többsége a hosszú loknikra esküszik, a rövid fazonok is sok szempontból praktikusak és sikkesek tudnak lenni. Az egyik legkedveltebb típus a pixie frizura, amelyet számtalan formában lehet kérni fodrászoktól, és mind egyedi, új hatást tud kelteni. Mindent összevetve, a rövid hossz ellenére sem lehet őket könnyen megunni, hiszen rendkívül sokoldalúan formázhatóak, akár egyenes, akár göndör fürtökről van szó.

A pixie frizurák gyönyörűen felveszik és kihangsúlyozzák a fej formáját, illetve az arcvonásokra irányítják a figyelmet. Ha valaki mégis bizonytalan lenne ezen a téren, akkor egy lépcsőzetes vágásnak köszönhetően optikailag korrigálható a fejforma, és  kialakítható a volumen.

Divatos pixie frizurák nőiesen, egyenes és göndör hajból

Mivel rövid fazonról van szó, a beszárítás eleve kevesebb időt igényel, de a most divatos alányírások, rétegelt vágások is sokat segíthetnek abban, hogy a vékony szálú haj dúsabbnak tűnjön, az erős, makacs tincsek pedig könnyen formázhatóvá szelídüljenek.

Az egyenes, a göndör, valamint a hullámos szálak esetén egyaránt gyorsan megoldható a frizurakészítés, hiszen egy jó fazon gondoskodik a szép tartásról, így nem szükséges hosszasan bíbelődnia hajkoronával. Bár igaz, a pixie esetében a gyakori fazonigazítás elengedhetetlen, különösen a felnyírt fazonoknál, de a befektetett idő megtérül, ugyanis elfelejtheted a reggeli frizuragondokat, és a makrancos, tartás nélküli tincseket.

A pixie stílus szinte adja magát a nyári szezonban. A rövid hajat nem kell sokat babrálni, és most olyan széles a paletta, hogy cseppet sem nehéz kiválasztani az arcformához leginkább passzoló fazont. Idén a vagány felnyírások is megjelennek a rövid frizurák kialakításában, ám cseppet sem rombolják le a nőiességet, sőt, hozzájárulnak a hosszabb tincsek tömött hatásához, és lágyabb eséséhez.

A pixie-hez szinte hozzátartozik a frufru viselete. Természetesen ezen a téren is lehet számítani kreatív variációkra. Bátran válogathatsz a féloldalasan vagy egyenesen levágott megoldások között, de az újra divatos minifrufru szintén fel tudja dobni az összképet, hiszen a szemekre irányítja a figyelmet.

A magas homlokot nagyon szépen balanszírozza, de ha kisebb a homlok felülete, akkor egy finoman levágott lépcsőzetes fazonnal is megbolondíthatod a megjelenésedet, nem kell attól tartanod, hogy a frufru optikailag összenyomja az arcot. A féloldalas kialakítások nyújtják, keskenyítik a fejformát, így kedvedre trükközhetsz a divatos fazonokkal.

Azoknak sem kell lemondaniuk a rövid pixie-ről, akik nem egyenes tincsekkel rendelkeznek. Idén a mottó: minél bohókásabb, annál jobb. Nem kell folyton vasalgatni a hullámos és göndör loknikat, hiszen a rétegelt vágások gyönyörűen érvényesítik a haj textúráját és volumenét. A felül hosszabbra hagyott fazonok előnye, hogy fokozatos rétegekkel könnyedén meg lehet szelídíteni a kócos fürtöket. A hosszabb frufru ez esetben extra nőiesen mutat.

Krém állagú hajformázóval, vagy egy kis waxszal menő vizes hatású loknikat varázsolhatsz magadnak, amivel csodásan megidézheted a kilencvenes évek retró hajstílusait. Ez a viselet nyáron különösen divatos lesz, és elég csak az ujjaiddal áttúrni a hajad, hogy belődd a megfelelő formát. Ez a kissé keszekusza hatás nem csak a szélfútta kontyoknak áll jól, de a pixie-nek is.

Akik kísérleteznének a felnyírt fazonokkal, azok a tarkó és a fül vonalánál is mutatós vágások közül válogathatnak. Az efféle megoldások leginkább azoknak a hölgyeknek állnak jól, akik ovális fejformával és kevésbé széles állkapoccsal rendelkeznek.

Az aszimmetrikus fazon nagyon könnyen izgalmassá teszi a frizurát.

Sokan talán ódzkodnak az extrémen rövid frizurától, pedig a nőiesség nem feltétlenül csorbul tőle. Bár merész választásról van szó, ha valakinek jól mutat, akkor lehengerlően szép és bájos látványt tud nyújtani. Előnye, hogy kiemeli a finom, nőies arcvonásokat, és hagyja érvényesülni a hatalmas szemeket.

A hamvasszőke és a világosabb festett árnyalatok nyáron a pixie-vel is frissítően hatnak a megjelenésre. Választhatsz teljes festést, de izgalmasabb összképre tehetsz szert, ha a természetes hajszínedet megtartva, napszítta hatású színátmenettel gazdagítod a frizurádat.

A rövid hajjal azonban az intenzívebb színek is jól mutatnak. A nyári szezonban tarolnak a krémesen lágy, pasztelles árnyalatok. Nem is kérdés miért, hiszen pimaszul vidámak, játékosak, mégsem keltenek giccses hatást, és könnyű hozzájuk öltözködni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés