Továbbra is tombol a retróláz, ami a ruhákon kívül a hajfazonokra éppúgy rányomja a stílusjegyeit. A nyolcvanas-kilencvenes évek divatelemei mellett, a hetvenes évek nosztalgikus slágertrendjei is előtérbe kerülnek: idén a Farrah Fawcett által viselt rétegezett frizura jelenti a legnagyobb inspirációt!

hirdetés

A divat folytonos körforgásában a trendek egymást váltják. A sztárfodrászok is szívesen inspirálódnak a múltból, így az utóbbi időben elcsíphettük a kifutón a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb irányvonalait. A kétszínű haj és a focistafrizura már végigsöpört, így itt az idő, hogy újabb közönségkedvenc hajviseletre essen a reflektorfény.

A diszkókorszak színpompás kavalkádjában számos különleges frizura ütötte fel a fejét, ami a mai napig nagy adag inspirációlöketet jelent a divat számára. A hetvenes években rengeteg nő vágatott magának Jane Birkin inspirálta bohém frufrut, vagy daueroltatta be a loboncát Donna Summer hatására. Ám az egyenes vágások mellett a rétegezett fazon is nagy népszerűségnek örvendett, amelyet Farrah Fawcettnek köszönhetünk.

A rétegezett frizura még mindig tud újat mutatni: Farrah Fawcett adja hozzá az ihletet

A színésznő a Charlie angyalai című sorozatban bukkant fel a lépcsőzetes frizurával, amely egy szempillantás alatt népszerűvé vált, mondhatni, az egész korszakot meghatározta. A színésznő haját elől rövidebbre vágták, majd körkefe segítségével lágy hullámokat szárítottak bele, melyek szélfútta hatást keltettek, és kifelé kunkorodtak. A végeredmény egy tömött hatású, elképesztően nőies hajviselet lett, amely az elmúlt évtizedekben számos formában megjelent.

A lépcsőzetes tincsek Jennifer Aniston frizurájának is állandó elemei, és az utóbbi időben egyre többen döntenek a volumennövelő, rétegezett hajfazon mellett.

A rövidebb tincsek a hosszabb loboncot is alaposan felturbózzák.

Ha nem szeretnél megválni a hosszú hajadtól, akkor elegendő, ha csupán az archoz közeli tincseket formázza meg a fodrász.

A sikkes lob fazonból is készülhet rétegezett frizura, így tovább növelheted a hajviselet tömöttségét.

A Farrah Fawcett-frizura lényege a természetesség, így a művészien beállított loknik helyett, laza hullámokkal a legmutatósabb.

 

Kiemelt kép: Hulton Archive / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés