A nyolcvanas évek egyik kedvelt fazonját talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen a focistafrizura lépten-nyomon szembejött velünk. A népszerűsége azonban alaposan megkopott, és már úgy tűnt, hogy el is temethetjük ezt a sokáig cikinek ítélt hajviseletet. Nos, 2020 alaposan meglepett minket, hiszen sok más trend mellett a Bundesliga-frizurát is visszahozta, de abszolút újragondolva, szem előtt tartva a modern nőiességet. Már össze sem hasonlítható múltbéli ősével!

hirdetés

A mullet, vagy másnéven focistafrizura igazi retró trend, amely elsőként a hetvenes években ütötte fel a fejét. Ekkor még olyan sztárok hordták, mint David Bowie, aki nem kis feltűnést keltett vele. A nyolcvanas években viszont az egész világot meghódította a felül rövid, alul hosszúra hagyott hajviselet, és már a nők is előszeretettel viselték az eltérő hosszúságú tincseket.

A trend, ami évtizedekig tartotta lázban kortól és nemtől függetlenül az embereket, az elmúlt időszakban ismét fel-felbukkant, sőt a sztárfodrászok is elkezdtek kacérkodni a retró hangulatú séró leporolásával. Nos, eddig kellett várnunk, mivel úgy tűnik, hogy a mullet az új sláger, nem is akármilyen formában! Első blikkre talán nehéz elképzelni, de az újításoknak köszönhetően igazán nőies irányzatot indított el.

A felélénkült népszerűsége többek között annak köszönhető, hogy a fiatal modellek és a hírességek is rákattantak a múltidéző frizurára, így egyre többen merik bevállalni a legfrissebb extravagáns fazonokat. Nem kell megijedni, bár az inspirációt a mullet haj adta, ez már rég nem ugyanaz a lobonc, mint amit a focisták viseltek egykor. Mutatjuk, milyen menővé tették a fodrászok!

A focistafrizura üstökösként robbant be a trendek közé

Miley Cyrusnak nem kellett a szomszédba menni egy kis inspirációért, hiszen édesapja korábban imádta ezt a frizurát. Természetesen az énekesnő sokkal finomabb, nőiesebb verzióban jelenítette meg a hajviseletet.

Cara Delevingne híres a különleges frizuráiról: pár éve például teljesen kopaszra váltott. Bár ő csupán parókaként viselte a mulletet, így is nagyon dögösen állt neki.

Barbie Ferreira is tett egy próbát a felújított, nőiessé avanzsált, felemás fazonnal.

A Trónok harca sztárja, Maisie Williams szintén nem riad vissza a meghökkentő frizuráktól, így számára a mullet sem jelent nagy kihívást.

Voltak, akik a retró hajviseletet egy másik nagyon népszerű trenddel, a rétegelt shag vágással kombinálták. Kétségtelen, hogy ez a legnőiesebb variáció, ha az egykori focista viseletről van szó.

Bár egyenlőre még nem lepték el az utcát a focistafrizurát viselő emberek, a közösségi oldalakon már szép számmal találhatunk nőket, akik erre a hajviseletre tették le a voksukat. Kíváncsian várjuk, hogy vajon ismét felragyog-e a retró séró csillaga, vagy csupán pillanatnyi visszatérésről volt szó!

 

Kiemelt kép: Stefanie Keenan / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés