Idén még a legfurcsább, múltból visszaszivárgó frizurákat is nőies formában tálalják a trendek, ennek hatására a rétegezett vágások uralják a palettát. Az újabb őrület a wolf cut névre keresztelt fazon, ami egy furcsa keresztezése a mullet és a shag stílusoknak.

hirdetés

Éveken keresztül az élesen egyenesre vágott, egyforma végű tincsek számítottak a legdivatosabbnak. A nosztalgikus trendek visszatérésével azonban ismét megjelentek a rétegezett vágások, és a nők szinte azonnal rákaptak a retró fazonokra. A nagy részük még a hetvenes évek derekán született meg, elég csak Farah Fawcett frizurájára gondolni.

A wolf cut hajfazon népszerűsége ismét fellángolt

Farah Fawcett lépcsőzetes tincsei mellett egy másik fazon is lázban tartotta a nőket, ez volt a wolf cut, amit Stevie Nicks viselt a legsikkesebben. A mullett mellett ez a stílus volt a nyolcvanas évek nagy befutója, ami a színpadi világból tört be a hétköznapi trendekbe. Az énekesnő hajviselete egyszerre volt bohém, rendezetlen és szexi. Bár nagy gondot fordított a tincsek formázására, mindig magának készítette el frizuráját a fellépések előtt.

 

A wolf cut, vagyis farkasvágás lényege, hogy a tincsek fokozatosan vékonyodnak el, miközben a középső rész kifejezetten tömött hatást kelt. Ebben hasonlít a mullettre, ami a tavalyi év sztárja volt. A fazont a fodrászok egy frufruval koronázzák meg, épp, mint a shag esetében.

A vágás báját a kusza tincsek adják, hiszen nincs szükség szabályosan göndörödő loknikra, elég, ha laza hullámokba rendezed a frizurát, így igazán természetes hatásúvá válik a végeredmény.

A wolf cut legtöbbször egy erősen tépett, rétegezett félhosszú fazon, ám a kicsit hosszabb vagy rövidebb tincsek sem jelentenek problémát. A fej felső részén mindig szélesebb, nagyobb volumenű, ezáltal az egész hajtömeget többnek láttatja optikailag.

A kócos hatás ebben az esetben nem probléma, így csak még szexisebbé, dögösebbé válik a végeredmény.

A retró és modern elemek ötvözésével igazán különlegesé válik az összhatás. Hosszú haj esetén is érdemes tenni vele egy próbát.

Ha pedig kedvet kaptál a wolf cut fazonhoz, akkor a beszárítását ebből a videóból lesheted el. Nem muszáj szabályos hullámokat formáznod, természetes göndörség esetén akár a levegőn száradást is megpróbálhatod.

 

 

Kiemelt kép: Michael Ochs Archives, Hulton Archive / Getty Images. 

Kép a cikkben: Fin Costello / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés