A kócos shag frizura régóta kering a divatban. Idén a hetvenes-nyolcvanas évek kedvelt fazonjait gondolja újra a divat, így a rétegelt vágások nőies és vagány stílusban is megjelennek a palettán. Mutatunk pár izgalmas verziót, ami meglehet, szokatlan, nagy változást ígér viselőjének, de egyúttal a beszárítás könnyebbségével, és egy kezelhetőbb formával kecsegtet.

hirdetés

 

A tökéletes precizitásnak és merev vonalaknak is megvan a maga eleganciája, de az utóbbi időben betörő frizuradivat egyre közelebb viszi az igényeket egy igazán természetes és bohém megjelenés felé. A szabadjára engedett loknik és fürtök napról-napra nagyobb hangsúlyt kapnak a divatban, éppúgy, mint a kócos, szélfútta hatás, amit a rétegelt, tépett vágások csak még inkább fokoznak.

A kócos shag frizura nőiesebb, mint gondolnád

A shag fazon a hetvenes-nyolcvanas években vált először népszerűvé. Mint ahogy azt szokta, a divat most is alakított rajta ezt-azt, és az adott igényeknek megfelelően formálta át. Karakteres vonásait azonban lehetetlen nem felismerni: a tépett vágású, keszekusza tincsek rétegszerűen bukkannak fel a frizurában. Ezzel természetes módon érik el a dús hatást a fodrászok, és adnak volument a hajnak.

A borzasság talán arra emlékeztet minket, mintha épp most keltünk volna ki az ágyból, csakhogy ennek a fazonnak is megvan a maga vágási és beszárítási technikája, ami lépcsőzetes formába rendezi a hullámokat.

Ha van valamennyi természetes göndörség a hajadban, akkor egy kis hajhab vagy wax felvitelével strapabíró frizurát tudsz alkotni.

Hullámok nélkül sem vagy elveszve, mert egy körkefe és hajszárító segítségével is tökéletesen be tudod állítani a frizurát. Így azonban egy sokkal letisztultabb és rendezettebb külsőt kaphatsz. A kunkori loknik elérését pedig a hajsütővas szolgálhatja.

A rétegeknek és a lépcsőzetesen vágott frufrunak köszönhetően igazi csodákat lehet alkotni a frizurából, ha valaki a festésnek is aláveti magát. Lehet szó folyamatosan világosodó átmenetről, vagy az arcot keretszerűen körülölelő tincsekről.

Ez a vágási technika rövid hajon is tökéletesen tud érvényesülni.

A frizurát azonban nem árt időnként helyreigazítani, hiszen a frufru és az arcot keretező tépett tincsek lenövésével megváltozhat a fazon. A kócos shag frizura azok számára is remek választás lehet, akik vékony szálú, lelapulásra hajlamos hajjal rendelkeznek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés