Vékony szálú haj esetén az a legoptimálisabb, ha a fazon kialakítása formát, tartást ad a hajnak. Előnyös hajvágásról ugyanis akkor beszélhetünk, ha nem csak az arcforma, hanem a haj tulajdonságainak figyelembe vételével készül el a frizura. Ezáltal könnyebben kezelhetővé válnak a lelapuló tincsek, ami lényegesen leegyszerűsítheti a beszárítást.

hirdetés

A volumennövelő frizurák hatásában sokan nem hisznek, pedig egy jól eltalált vágással elérhető, hogy az alsó rétegek kissé megemeljék a fejtetőn a hajtöveket. Az idei divatban számos ilyen fazonnal találkozhatunk, de a klasszikus fazonírozással készült hajformák között is akadnak olyanok, melyek dúsabbnak mutatják az erőtlen tincseket.

Az interneten számos olyan hajdúsító praktika kering, amelyek optikailag tömöttebbnek mutatják a frizurát. Hajtömegnövelő készítmények úgyszintén bővítik a felhozatalt: ezek a kencék a hajtöveket emelik meg, ám nem minden esetben sikeresek, pláne, ha elnehezítik a szálakat. A legtöbb esetben az efféle hajformázó kozmetikumok negatív tulajdonságokkal is rendelkeznek hasznosságuk mellett, hiszen megesik, hogy ragacsos érzetűvé teszik a hajtövet, melynek következtében hamarabb válik olajos érzetűvé a lobonc.

A dúsító hatású fazonoknak érdemes esélyt adni, hiszen rengeteg olyan divatos vágás akad, ami egyszerűbb beszárítással is megakadályozza, hogy lelapuljanak a tincsek. A fodrász lazúros textúrát, mozgalmasságot vihet a frizurába, amitől eleve tartást kapnak a puha, esetlen szálak. Így nem kell órákig bíbelődni a formázással, és kevesebb dúsító kencével is tökéletes lehet az összhatás.

Így lesz igazán nőies a vékony szálú haj: extra divatos, hajdúsító fazonok

A bob örökzöld klasszikus a divatban. Számos fazonvariációja számított már sikkesnek, idén a befejezetlen, tompa hatású box bob a legnépszerűbb. A fazont sokféle formában megkombinálhatja a fodrász, akár egy laza kis frufruval is megkoronázhatja.

A hullámokkal megbolondított bob tovább fokozza a volumennövelő hatást, a lágy ondolálással csak még inkább dús hatású lesz a frizura.

A hosszabb fazonok is képesek az újdonság varázsával kecsegtetni, a lob típusú hajforma a rétegezett vágásnak köszönhetően növeli meg az önbizalmat.

A frufru sokat nyom a latban, ha dúsító trükkökre van szükség, a shag erre a legjobb példa! Ez a nosztalgikus viselet igazán vagány hatást kölcsönöz viselőjének, a rétegezett vágás pedig nem engedi lelapulni a hajtömeget.

A pixie a hatvanas évek csúcsdivatja volt, de igazából sosem tűnt el a palettáról, azóta is változatos formában színesíti az aktuális trendeket. Fejformától függően variálhatja a fodrász, és beszárítás közben is sok alakítható rajta. A féloldalas fésülés még tovább növeli a  hajtömeget.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés