Az utóbbi pár évben annyira népszerűvé vált a frufru, hogy a frizurairányzatok mellett már külön frufrutrendeket is megkülönböztet a divat. Idén szinte az összes retró fazon felkerült a palettára, míg végül kikörvonalazódott, melyik a legkelendőbb közülük: a középen elválasztott frufru. A szakemberek ezt a verziót nevezték meg jóslatukban az őszi szezon nagy slágereként, de már most nagyon sokan viselik, szerte a világon.

hirdetés

Szívem szerint bajuszfrufrunak nevezném, de akkor senki nem tudná, miről is van szó. Elválasztott frufruként került be a köztudatba, ami mindent elmond róla: ez egy hosszabb fazon, sikkesen két oldalra csapva.

Már meg sem lepődünk azon, hogy ez a trend is a francia nőktől indult hódító útjára, akik szívesen melegítik fel mostanság a hetvenes évek nőies, romantikus stílusirányzatait. Farrah Fawcett is ilyet viselt anno, két oldalon kifelé szárítva, de nem csak a fokozatosan vágott, lépcsőzetes frizurához passzol jól, mint az ő esetében.

A középen elválasztott frufru tarol idén: nem csak hosszú hajjal mutat jól

Az elválasztott frufru lényegében a már jól bevált függönyfazon módosítása: ugyanúgy ritkásra szedett, és a szélein kissé hosszabb, ám a beszárítástól kapja meg a végső esszenciáját.

A középen kettéválasztott, két oldalon kifelé fésült, felfelé kunkorodó tincsek – ettől olyan bajuszszerű a frufru – hanyag lazaságot, és bájos romantikát csempésznek a megjelenésbe. Rejtélyessé, ugyanakkor bohókássá teszik viselőjét, ahogy időnként a szemébe omlanak, és kétségkívül nőiessé varázsolják még a szimplán összefogott hajat is. Brigitte Bardot-nak is nagyon jól állt ez a fazon.

Ennek a frufrutípusnak az angol elnevezése curtain, azaz függöny, ami a lágyabb esésű, hosszabb jellege miatt ragadt rá. Előnye, hogy nem csak egyféle frizurához passzol: a fokozatosan vágott hosszú hajhoz, a modern mullethez, a wolf cut típushoz, vagyis a farkasvágáshoz, a shag fazonhoz, a tépett bobhoz, valamint a lobhoz egyaránt jó választás lehet.

Lágyabbnak, dúsabbnak mutatja a frizurát, és loknikban is keretezheti az arcot, hiszen hullámos hajból éppúgy elkészíthető. Tökéletes esését a beszárítás módjától kapja meg, de akkor sem slampos, ha csak hanyagul két oldalra van csapva.

Rövid, hosszú, és hullámos frizurából is szépen kivitelezhető a középen elválasztott frufru.

Minden hajhosszal jól működik, és a még pelyhedző babahajú kislányokat leszámítva, minden korosztály számára ideális.

A magas homlok elrejtésére is alkalmas ez a frufrufazon, anélkül, hogy szélesítené a fejformát.

A vékony szálú hajnak is rugalmas, lágy esést ad, miközben kissé felturbózza a volument.

Olyan kis franciás romantikát csempész a megjelenésbe, ami elképesztő módon felerősíti a nőiességet.

Azokat a bob és lob frizurákat is képes feldobni, melyek nem éles, hanem tépett vágással készülnek.

A retró beütésű, vagány shag és mullet vágásokkal is tökéletes összhangot teremt.

Megtöri a hosszú haj folytonosságát, ezáltal feldobja az összképet.

Nem utolsósorban, elképesztően szexi!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés