Az otthoni arcmasszázs elsajátítása aranyat ér, hiszen már néhány egyszerű mozdulattal fokozni lehet a hatóanyagok felszívódását és a bőr megújulási folyamatait. A kötőszövetek, valamint a véráram és a nyirokkeringés stimulálásához már néhány alapvető technika elegendő, melyek a napi rutinba ültetve csupán pár percet vesznek igénybe. A korai ráncok megelőzésére, valamint a szemkörnyéki vizenyős duzzanatok lehúzására is alkalmas az alábbi bőrszépítő masszázs.

hirdetés

Az ázsiai nők élen járnak az arcmasszázs alkalmazásában, és többségük nem csak a kozmetikákban veszi igénybe az efféle bőrfeszesítő, arcfrissítő kezeléseket, hanem alaposan kitanulják az otthon is bevethető mozdulatok minden csínját-bínját.

Nálunk még nem annyira bevett szokás az otthoni arcmasszázs, pedig az egyik legegyszerűbb bőrszépítő módszer, ráadásul egy fillérbe sem kerül a gyakorlatba ültetése. Annyi masszázsvideóval lehet találkozni, melyek a self-technikákat veszik sorra, hogy tanfolyam sem szükséges a helyes mozdulatok elsajátításához, és tényleg csak nyerhet vele az ember.

Az otthoni arcmasszázs előnyei:

 • Felfrissíti a vérkeringést, ezáltal megnő a bőrsejtek tápanyag- és oxigénfelvétele.
 • Serkenti a bőr megújulását, növeli a regenerációs képességét.
 • Felpezsdíti, erősíti az arcizmokat és a kötőszöveteket.
 • Fokozza a nyirokáram működését, javítja a természetes méregtelenítő folyamatokat.
 • Feszesíti a petyhüdt kontúrokat.
 • A megfelelő nyirokstimuláló mozdulatokkal csökkenthető a szemkörnyék puffadtsága, vizesedése.
 • Rendszeres alkalmazás mellett egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt.
 • A saját kezünk mindig kéznél van, így bármikor megoldható a frissítő masszázs.
 • Gyorsan, egyszerűen beültethető a reggeli vagy esti szépségápolási rutinba.
 • A szérumok, arcolajok felkenése után végezve, növeli a hatóanyagok felszívódását.

Egyszerű otthoni arcmasszázs a tisztább, feszesebb bőrért

A bőrhibák csökkentésére, a ráncok finomításáraés megelőzésére, valamint az arc felfrissítésére is alkalmas ez a nyolcperces nyirokmasszázs, mely segít sugárzóan üdévé varázsolni a lestrapált, megfáradt hámréteget.

Fontos, hogy az otthoni arcmasszázshoz használt szérum, arcmiszt, vagy olaj megfeleljen a bőr igényeinek. Ez a technika minden korosztály számára hasznos lehet, hiszen az érett bőr textúráját is finomítja, és elősegíti a hámréteg megújulását.

 

A videóban szereplő nő először egy vitaminos arcmisztet – kevésbé puccos nevén frissítő arcpermetet – fúj a tenyerére, amely egy antioxidánsokban gazdag elixír, és hidratáló hatással bír. A permetet finoman belenyomkodja az előzőleg megtisztított bőrébe. Az arc, illetve a nyak, és a dekoltázs területeit egyaránt felfrissíti.

A masszázshoz 100%-os homoktövisolajat használ, mégpedig úgy, hogy néhány cseppet csepegtet a tenyerébe, majd a kezek összedörzsölésével felmelegíti az olajat, hogy könnyebben bejusson a bőrbe, végül gyengéd mozdulatokkal belelapogatja az arcbőrébe.

Bármilyen más terméket alkalmazhatsz az itt látható bőrszépítő rutinhoz, ám érdemes olyat kiválasztani a művelethez, amihez már hozzászokott a bőröd. Száraz, lestrapált hámrétegre a hidratáló szérumok és a gazdag anti-aging arcolajok, míg pattanások esetén a könnyedebb, gyulladáscsökkentő olajkészítmények ajánlottak, melyek nem hagynak zsíros érzetet maguk után, nem ülnek meg a bőrön, és nem tömítik el a pórusokat.

Ha kellőképpen felpuhítottad a bőröd, kövesd az arcmasszázs lépéseit a videós segítség alapján!

Kiemelt kép: Getty Images.

 • Megosztás:
hirdetés