A vákuummasszázs tulajdonképpen a köpölyözés továbbfejlesztett, modern formája. A narancsbőr és a ráncok csökkentésére egyaránt alkalmas, a háton és vállon alkalmazva pedig a stressz hatásait is remekül oldja. Bár önmagában nincs fogyasztó hatása, hatékonyabbá teszi a zsírégetést.

hirdetés

A köpölyözést régen a gyulladások megszüntetésére használták, hiszen a vákuum hatására távoznak a bőrszövetben összegyűlt méreganyagok, és beindul a pangó nyirokkeringés. Hasonló elven működik az SPM vákuummasszázs, amely a modern kozmetikai technológiát ötvözi a köpölyözés módszerével.

Elsődleges hatása, hogy fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást, ami által hatékonyabban működnek a bőr öntisztító, méregtelenítő, regeneráló folyamatai. A keringés javulásával a szövetek oxigénellátása is megnő, a masszázs hatására pedig erősödnek a kötőszövetek. Ez a láncreakció berúgja a kissé elfásult, belassult kollagénszintézist, továbbá serkenti az elasztin termelődését.

Mit tud a vákuummasszázs?

A vákuummasszázs tulajdonképpen felébreszti az ellustult bőrt, és felélénkíti öngyógyító mechanizmusait. Ha ezek jól működnek, kevesebb ránccal és bőrhibával kell számolni, és csökken a narancsbőr. Bár a zsigeri zsírig nem jut el a hatása, így nem állítható, hogy a vákuumos kezeléssel fogyni lehet, ám a bőr alatti zsírlerakódások ledolgozását felgyorsíthatja, persze, ehhez neked is tenned kell.

 

Életmódváltás, rendszeres testmozgás, egészséges étrend, valamint megfelelő folyadékbevitel mellett az SPM vákuumos eljárással szép eredményeket lehet elérni a bőrfeszesítésben, és a kötőszövet megerősítésében. A vákuumos SPM arckezelés hatására a mimikai ráncok veszítenek mélységükből, az arckontúrok határozottabbá válnak, eltűnnek a szem alatti duzzanatok, és csökken a toka mérete.

A pattanások kialakulása is megelőzhető ezzel az eljárással, hiszen a vákuumos kezelés abban segít, hogy a bőr anyagcsere-folyamatai során keletkező káros anyagok minél hamarabb távozni tudjanak a nyirokrendszeren keresztül.

Ha a nyirokkeringés lassul, a bőrben felhalmozódnak a szabad gyökök és méreganyagok, ami az idő előtti ráncok kialakulásához, vagy gyulladásokhoz, pattanások megjelenéséhez vezethet. A szívópumpás vákuummasszázs javítja a mikrocirkulációt, ezáltal a bőrszövet méregtelenítése hatékonyabbá válik.

Mire használják?

  • Ráncok finomítására, csökkentésére
  • Terhességi csíkok halványítására
  • Narancsbőr megelőzésére és enyhítésére
  • Alakformálásra – csupán kiegészítő kezelésként
  • Ödémák megszüntetésére
  • A bőr simítására, kontúrok feszesítésére
  • Izomstimulálóval és ultrahanggal kiegészítve a mell feszesítésére
  • Méregtelenítő kúrák kiegészítésére

Megelőző és állapotfenntartó kezelésként is alkalmazható.

Hogyan zajlik a vákuumos kezelés?

A kezelendő bőrterületre harang formájú üveg kezelőfejeket helyeznek, melyek különböző méretűek lehetnek. A kezelőfejek szívócsővel csatlakoznak az SPM műszerhez, amely szabályozható erősségben hozza létre a vákuumot.

A szívó hatású kezelőfejek beszippantják a bőrt, aminek hatására a bőrszövet alatti zsírsejtekben feszültség keletkezik, amitől szétbomlanak. A kezelést végző szakember az üvegfejeket mindig a nyirokerek mentén mozgatja, a nyirokáramlás irányába.

Ezzel elősegíti, hogy a kiszippantott méreganyagok az apró zsírsejttöredékekkel együtt a nyirokrendszeren és a veséken keresztül kipucolódjanak a szervezetből. Az SPM vákuummasszázs első alkalommal kellemetlennek tűnhet, de ahogy a kötőszövet erősödik, hozzászokik a fokozott stimuláláshoz. A bőrön piros foltok keletkezhetnek, de ezek nem maradandóak, hamar felszívódnak.

Amit tudni kell a vákuumkúráról

A vákuummasszázs kúraszerűen végzett kezelés, nagyjából 10-15 alkalomra van szükség ahhoz, hogy az eredmény látványos legyen. Persze, ez attól is függ, hogy épp milyen bőrproblémára, mekkora területen alkalmazzák.

Az arckezelések hatása szinte azonnal érezhető, de ha a ráncos, narancsbőrös területeket szeretnéd kezelésbe venni vele, többszöri ismétlésre lesz szükség. Hetente maximum két-három alkalommal javasolt a vákuumos módszer, amit más eljárások kiegészítéseként is végezhetnek.

 

A kezelés hatékonysága érdekében érdemes napi 1,5-2 literre növelni a vízfogyasztást, és mellőzni a cukros üdítőket. A magasabb fokozatra kapcsolt nyirokkeringés nem lassul vissza a kezelés befejezésével, hiszen még napokig gőzerővel dolgozik. Ezért kiemelten fontos, hogy ne csak a kezelés napjain figyelj oda a folyadékfogyasztásra, máskülönben a méreganyagok nem tudnak maradéktalanul kiürülni. Ha a cellulit csökkentése a cél, a köpölyözős módszer hatását speciális bőrfeszesítő krémekkel fokozhatod. A vákuummasszázs mellé kiegészítéseként kérheted különféle hatóanyagok bejuttatását.

A vákuumos módszer ára függ a kezelendő terület nagyságától, valamint attól, hogy közben milyen hatóanyagokat juttatnak be a bőrbe. Az arc kezelései 3600 és 7500 forint között mozognak, míg a testkezelések 4000 forinttól 11 000 forintig terjedhetnek. Lehet kérni húszperces, félórás, és egyórás masszázst is, így az árak eléggé eltérőek.

Mikor nem alkalmazható?

Érbetegségek, nyirokcsomó-gyulladás, nyirokérgyulladás, valamint trombózisra való hajlam esetén a vákuummasszázs kifejezetten tilos. Olyan ödémás területeken, ahol a trombózis gyanúja áll fenn, vagy ha valaki véralvadásgátlót szed, a kezelés veszélyes kockázatokkal jár. A pajzsmirigybetegség, heveny gyulladás, bőrfertőzés, köszvény, lázas állapot, veseelégtelenség szintén kizáró ok lehet. A fennálló egészségi állapotról feltétlenül konzultálni kell a kezelést végző szakemberrel.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés