A korai ráncok kialakulását gyakran idézi elő az izmok befeszülése, ami rengeteg embert érint tudattalanul is. Az izmokban keletkezett feszültség hatására a bőr sokkal korábban és intenzívebb mértékben kezd el ráncosodni.

Arclifting masszázs otthon

A jó hír, hogy ez ellen sokat tehetünk egy gyengéd, pár perces arcmasszázzsal, ami segít ellazítani az izmokat és kisimítani a ráncokat. A következő videóban erre láthatsz példát, amit kevesebb, mint öt perc alatt elvégezhetsz, akár tévézés közben is.

Első lépésként kenj arcolajat vagy hidratálót a megtisztított arcodra, és a videóban látható módon kezdd el masszírozni az arcodat. Mindig felfelé irányuló mozdulatokat végezz, sose húzd lefelé a bőrödet. Az is fontos, hogy ne erőlködj, csak olyan mértékben masszírozd az arcod, hogy a bőr ne nyúljon meg.

Ezzel a néhány egyszerű és gyors mozdulattal látványosan kisimulnak a ráncok, a bőr ruganyosabb, teltebb és frissebb lesz, persze, ehhez legjobb, ha minden este, de legalább heti három-négy alkalommal beiktatod ezt a masszázst.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés