A megereszkedett, petyhüdt szemhéj problémája többeknek okoz problémát, ám nem feltétlenül kell kapásból plasztikai sebészhez fordulni segítségért. Ez a masszázs szépen feszesíti a területet, és otthon is elvégezhető.

hirdetés

Masszázs megereszkedett, petyhüdt szemhéj ellen

A bőr megereszkedése természetes folyamat, az idő múlása senkit sem kímél, a genetika csupán abba szól bele, hogy kinél mikor jelentkeznek az első redők. A rugalmatlanság nem kizárólag az arcbőrt érinti, a szemhéj éppúgy megsínyli a korral járó változásokat. Sőt! A tónusvesztés és a kontúrok fellazulása a legtöbbeknél a szemkörnyéken jelentkezik elsőként.

Sokan a különböző ránctalanító kozmetikumok segítségével próbálják elkerülni a bőr megereszkedését, ám a szemhéj igencsak kényes, még a legszuperebb hatóanyagokat tartalmazó szemkörnyékápolók sem lesznek elegendők hosszú távon ahhoz, hogy a terület feszes, fiatalos maradjon. Mindenképpen érdemes a tudatos rutint otthoni arcmasszázzsal kiegészíteni, hogy az öregedés jelei minél később jelentkezzenek a szemkörnyéken.

Ez a masszázs megelőzésként, valamint finom feszesítés céljából éppúgy bevethető. A megfelelő mozdulatokkal szépen helyreállítható a bőr rugalmassága, lassítható az öregedési folyamat. Noha a durván petyhüdt szemhéjak, kontúrok visszarántására önmagában nem alkalmas, a még kezdődő problémát hatékonyan finomítja.

 

A masszázs nyolc lépésben igyekszik helyreállítani a petyhüdt, megereszkedett szemhéjakat. A mozdulatok leginkább a szemöldök, a homlok és a szemkörnyéki területeket célozzák meg.

A megfelelő pontok stimulálása felpezsdíti a bőr alatti mikrokeringést, ami nélkülözhetetlen a tápanyagok kiegyensúlyozott, kielégítő áramlásához. A szemkörnyéki terület ennek köszönhetően nem csak fiatalosabbá és feszesebbé válik, a procedúra élettel telibb, üdébb és frissebb megjelenést kölcsönöz az ábrázatnak.

Természetesen a masszázs önmagában nem fogja visszarántani a leficcenő bőrréteget. Valamelyest feszesíti a területet, ám erősen megereszkedett szemhéjak esetén, amelyek akár már egészségügyi problémát okoznak, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni. Az arcmasszázs leginkább megelőzés formájában remekel, persze az öregedés első jeleinek felbukkanásakor sem késő beiktatni a megfelelő mozdulatokat a hétköznapi arcápolási rutinba.

Amikor a lelógó, ernyedt szemhéjak már a látásba is bezavarnak, mindenképpen szemhéjplasztikára van szükség. Amennyiben a szakorvos úgy ítéli meg, hogy a petyhüdt bőrréteg egészségügyi kockázattal jár az illető számára, az eljárásra tb-támogatás kérhető. A szemhéjplasztikáról egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk, ide kattintva olvashatod el a részleteket.

A lógó bőrréteg egy jól elkészített sminkkel is szuperül ellensúlyozható, s noha ez csupán látszólagos megoldásként szolgál, remek tűzoltás, ha gyorsan kell cselekedni. Csak egy minimális trükközésre van szükség ahhoz, hogy nyíltabbá és frissebbé váljon a tekintet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés