Egy frissítő arcmasszázs alaposan felpezsdíti a mikrokeringést, ezáltal segít visszaadni az arc ragyogását. Rengeteg előnye van, amiért érdemes beiktatni a reggeli szépségápolási rutinba.

hirdetés

Ez a frissítő arcmasszázs a fáradt, nyúzott megjelenés ellenszere

A téli szezonban nem csupán a náthás, vírusos megbetegedések jelentenek kihívást az immunrendszer számára. Ilyenkor sokan hajlamosabbak mellőzni az énidőt, kevesebbet mozognak, többet stresszelnek, ráadásul az értékes tápanyagokban szegény, üres kalóriákban viszont gazdag étkezés éppúgy megteszi hatását. Bár a legtöbben azt gondolják, hogy az arcbőr állapota leginkább az arcápolási rutin hatékonyságán múlik, az igazság az, hogy az életmód lenyomata még a leghatékonyabb krémek, szérumok használata mellett is szembetűnővé válhat.

A stressz, a fáradtság, a túlhajszoltság, a mozgásszegény és egészségtelen életmód hatása éppúgy érzékelhető az arc megjelenésén. A bőr állapota hűen tükrözi, hogy mi zajlik bennünk. A szervezet nagyon bonyolult rendszer, így sokszor nem csupán a felszíni dolgokon kell változtatni ahhoz, hogy a megjelenés ténylegesen „jobb bőrben” tetszelegjen. Ha a szem a lélek tükre, az arcbőr és az arc egyértelműen az életmódé, amin az új esztendő elérkeztével sokan igyekeznek változtatni.

 

Persze lehet hatalmas fogadalmakat tenni, célszerű mégis apróságokból felépíteni a tudatosabb életmódot, ami a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás mellett a bőrápolást is magában foglalja. Ahhoz, hogy a bőr ragyogó és egészséges legyen, valamint minél később jelentkezzenek az öregedés apró, majd egyre látványosabb jelei, széles körű figyelemre és gondoskodásra van szükség.

A megfelelő hatóanyagok, krémek és szérumok mellett mindenképpen érdemes arcjógával vagy masszázzsal kényeztetni az arcbőrt. A megfelelő pontok stimulálásával nem csupán feszesebbé válnak a megereszkedett, széteső vonások. A kontúrok feszesítése mellett a sápadt, fáradt megjelenés ellen is tehetsz az egyszerű mozdulatokkal. A videóban látható frissítő arcmasszázs mindössze nyolc percet vesz igénybe, akár minden reggel belefér a készülődésbe és rendkívül hatásos.

 

Az otthoni arcmasszázs hatásai

Csodát ugyan nem kell várni egy egyszerű, otthon elvégezhető arcmasszázstól, a megfelelő pontok stimulálása mégis látványosan felfrissíti a megjelenést. A mozdulatokkal felpezsdíted a vérkeringésedet, aminek köszönhetően a tápanyagok, illetve az oxigén áramlása határozottan javul. Ez rövid távon üdébb, ragyogóbb megjelenést kölcsönöz az arcnak, hosszú távon pedig a ráncok megelőzésében, a bőr rugalmasságának megőrzésében vállal szerepet.

Sokan kizárólag arra összpontosítanak, hogy minél tovább maradjanak fiatalok, a kontúrok minél később másszanak el a helyükről. A jó hír, hogy a megfelelő arcápolási rutinnak, valamint a tudatos, egészséges életmódnak köszönhetően az öregedés folyamata abszolút lassítható vagy finomítható. A rossz hír, hogy a fáradtság következtében kialakuló szem alatti karikák és szemkörnyéki duzzanatok olykor erősebben öregítik az arcot, mint a ráncok. Ugyanígy a lagymatag vérkeringés miatt jelentkező sápadtság, a fáradtságtól egyenetlen bőrfelszín szintén idősebbnek mutatja az arcot, mint amilyen valójában.

Ilyenkor egy kiadós alvás sokat segít, ám ha arra nincs lehetőség, érdemes bevetni egy szuper arcmasszázst vagy néhány arcjógagyakorlatot. Az izomzat megdolgoztatása felrázza a nyúzott megjelenést, frissebbnek láttatja az arcbőrt és ezáltal felturbózza a kisugárzást. Azzal azonban nem árt tisztában lenni, hogy csak tűzoltásként szolgál, hiszen maximum ideig-óráig segít a fáradtság jeleinek elfedésében.

Nem kell pluszidőt szánni a egy frissítő arcmasszázs bevetésére a reggeli órákban, ugyanis ezt a rövidke műveletet könnyedén beiktathatod a bőrápolási rutinodba. A masszázs segítségével az egyébként is alkalmazott krémeket és szérumokat még mélyebbre juttathatod, a kencézést bátran végezheted a videóban látható mozdulatokkal kombinálva.

Fontos, hogy a masszázs során abszolút a technika érvényesül, az erő pedig háttérbe szorul. A gyakorlatok során nem kell izomból megdolgoztatni az arc különböző pontjait, semmiképp ne gyötörd agyon az izomrostokat és a hámréteget. Csak finoman, ám precízen masszírozd át az érintett területeket, a frissítő arcmasszázs így lesz igazán hatásos.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés