Tudjuk, hogy a bőrápolás jóval több annál, minthogy megmosakszunk, és gyorsan magunkra pacsmagolunk valami krémet. Az a pár pillanatnyi törődés, amivel megajándékozzuk önmagunkat, nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülés lehet. A bőrápoló termékek többsége a szuperösszetevőkön túl, a relaxálás élményét igyekszik nyújtani számunkra, hogy az a röpke idő, amit magunkra szánunk, mindenképp minőségi feltöltődés legyen, és nap végi szépségrutin részeként, megadja nekünk a kikapcsolódás örömét.

hirdetés

A mai rohanó világban sok nő úgy érzi, hogy csupán átvágtat a saját életén, és bár sok mindent csinál egyszerre, sehol sincs ott igazán fejben. Valószínűleg ismerős a helyzet, amikor az ember lánya zuhanyzás közben épp a prezentációját írja fejben, vagy azzal teszi hasznossá a sorban állást a postán, hogy felüti az internetet a telefonján, és gyorsan új sportcipőt vásárol a gyereknek.

Minden pillanatot igyekszünk megragadni, hogy beszúrjunk valami fontos teendőt, az állandó kattogás pedig sokszor még a bőrszépítő rutint is letudni való feladattá degradálja. A bőrápolás összetett dolog, ami nem a fürdőszobában kezdődik, és nem is ott ér véget. A bőrünk velünk együtt elszenvedi a bennünk elraktározódott feszültség, valamint a mindennapos kapkodással járó stressz és szorongás hatását.

A káros UV-sugarakon, és a légszennyezettségen túl, ezekkel is naponta megküzdenek a sejtjeink, de éppúgy a válogatás nélkül, sebtében bekapott falatok sem szolgálják az egészséges működésüket, hiszen a rossz emésztés úgyszintén kihat a hámréteg állapotára.

 

Amikor a bőrünkkel törődünk, egy kis időt adunk magunknak: teljesen mindegy, hogy tíz percet, fél órát, vagy egy órát, a lényeg, hogy ezek a felszabadult pillanatok minőségi randevút jelentsenek önmagunkkal. Vegyük észre a bőrünk vészjelzéseit, annak alapján válogassuk meg a hatóanyagokat, és ez az idő csak a miénk legyen.

Hogy tényleg flow-élmény legyen a nap végi szépségrutin

A flow-élmény azt jelenti, hogy az ember elmerül abban, amit épp csinál, minden rezdülésével megéli, átéli a pillanatot, és minden mást kikapcsol. Ha már olyan kevés idő jut önmagunkra, miért ne próbálnánk meg ezt a pihentető és felemelő állapotot összekötni a napi szépségrutinunkkal?

Amikor a bőr kényeztetésre szorul, belül mi is egy kissé lestrapáltak vagyunk, hiszen a legnagyobb védelmi szervünk jó radarral felfogja és jelzi, ha odabent megbomlott az egyensúly. Persze fontos, hogy milyen termékeket használunk, milyen összetevőkkel segítjük a hámréteg egészséges regenerálódását, de az sem mindegy, hogyan alkalmazzuk a hatóanyagokat a mindennapi rutinunkban.

A testápolást például remekül össze lehet kötni ellazító, nyirokkeringést fokozó masszázsokkal, ahogy a kádfürdőzés pillanataiba is belecsempészhetjük a relaxálást, lenyugvást, ellazulást segítő illatokat. Sok kozmetikai termék igyekszik minden érzékszervünkre hatni a gyengéd állagával, a harmóniát, belső békét sugalló lágy színével, és finom illatával.

Relaxálás testnek és léleknek: bőrápoló termékek, árakkal

Ha csak este jut időd önmagadra, próbáld ki, hogy a kedvenc arcolajodat, vagy szérumodat nyugtató masszázzsal egybekötve viszed fel a bőrödre. Így nem csak a kencék beszívódását segítheted, hanem egy sokkal pihentetőbb állapotba kerülsz, ami hozzásegíthet a nyugodtabb elalváshoz.

 

Stresszes időszakban ez a pár perc is aranyat ér, hiszen nem zaklatottan kerülsz az ágyba, és egyúttal megadod a lehetőséget a bőrödnek arra, hogy nyugodtabban regenerálódjon, és könnyebben hasznosítsa a megújulását szolgáló hatóanyagokat. Ha a felszívódást szeretnéd elősegíteni, végezz arcgőzölést a kencézés előtt.

Ne fogmosás közben hagyd hatni az esti arcpakolást, hanem add meg a módját: az előhűtött fátyolmaszk például kellemesen hűsít, miközben a kád szélére ülve átmasszírozhatod a fáradt lábaidat, egy jó kis tápláló olajjal.

A masszázs csodásan ellazít, kiszakít a mókuskerék megfeszített tempójából, és már három perc alatt képes felpezsdíteni az elgémberedett végtagok vér- és nyirokkeringését, ami a bőrnek ugyanúgy jót tesz, mint az egész testnek. A bemasszírozott testápoló krémek illatát magaddal viszed az ágyba, így érdemes olyat választani, ami nyugtatóan hat rád, és segítheti az elalvás fázisát.

A citrom héjából kinyert olaj például remek gyógyír szellemi kimerülésre, ugyanakkor lassítja a bőröregedés folyamatait, halványítja a foltokat, feszesíti, tisztítja a bőrt, és nyugtatja az igénybe vett lábakat. Élénkítésre is alkalmas, hiszen felpezsdíti a vérkeringést. Az argánolaj ragyogóvá, bársonyosan puhává varázsolja a száraz hámréteget, és masszírozásra kiválóan alkalmas.

 

 

A masszázstömbök tökéletesen megfelelnek az időhiányos esték gyors rutinjának is, hiszen a szilárd testvajakból és olajokból álló tömb gyengéden átdörzsöli a fáradt tagokat, és ahogy a test melegétől olvadozni kezd, lágyan krémezi, olajozza a száraz felületeket.

Ha nincs időd arcpakolásra, mert már leragad a szemed az álmosságtól, tegyél fel egy éjszakai szérummaszkot, vagy pakolást, ami támogatni fogja a bőr regenerálódását, miközben békésen alszol, vagyis nem kell kivárni a hatóidőt, egész este fennmaradhat.

A fürdést szintén összevonhatod a lazítással: dobj be pár fürdőbonbont a vízbe, és évezd, ahogy kellemes illatukkal elsimítják a zaklatott idegszálaidat, és kiűzik a mérgező gondolatokat a fejedből. Nem mellesleg, puhítják, selymessé varázsolják a bőrt, így a krémezésre már kevesebb gondot kell fordítanod.

 

Képgalériánkban olyan kencékre bukkanhatsz, amelyekkel a kevés magadra szánt időt is minőségivé teheted!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés