A szövetből készült maszk jó választás lehet azokra a napokra, amikor úgy érzed, hogy az arcbőrödnek szüksége van egy kis extra gondoskodásra, feltöltődésre. A fátyolmaszkok alaposan át vannak itatva regeneráló csodaszerekkel, ezért képesek akár 15 perc alatt megszépíteni az orcát.

hirdetés

A fátyolmaszk a koreai arcápolási rutin része, így akkor került igazán középpontba, amikor fény derült az ázsiai nők szépségtitkaira. A tisztítás, tonizálás és hidratálás mellé olykor szükséges egy kis plusz, amelytől az arcbőr még inkább üdébb, ragyogóbb lesz.

Ma már rengetegféle készítményre bukkanhatsz az üzletekben, vannak olyan termékek, amelyek kifejezetten egy-egy bőrproblémára fókuszálnak, így például találhatsz akné elleni fátyolmaszkot is. Vagy, ha szeretsz kísérletezni, akkor te magad is elkészítheted a revitalizáló csodaszert.

Fátyolmaszkok száraz, vízhiányos bőrre

Most kifejezetten olyan maszkokat gyűjtöttünk össze, amelyek a száraz, dehidratált bőrt képesek feltölteni. A bőrszárazság kortól függetlenül érinti a nők nagy részét, főként az őszi-téli időszakban, amikor a fűtés és a hideg levegő miatt a hámréteg hajlamos több vizet veszíteni.

Ez a probléma nem összekeverendő a száraz bőrtípussal, amely genetikai adottság, és alapvetően a zsírhiányosságból fakad. Bár mindkét esetben megfelelő vízfogyasztással javítható a hámréteg állapota, az utóbbinál nem szűnnek meg a panaszok, de a diszkomfortérzés helyes ápolással orvosolható. Bármi is áll a hátterében, a száraz bőrre mindig érdemes odafigyelni, hiszen könnyen irritálódik, a berepedezett bőrrétegen pedig ellenállás nélkül átjuthatnak a kórokozók.

A száraz, vízhiányos bőr esetén a szarkalábak és a ráncok is hamarabb megjelenhetnek, ez még egy plusz indokot ad a rendszeres hidratálásra. Ezért havonta pár alkalommal mindenképpen érdemes beiktatni a bőrápolási rutinba valamelyik fátyolmaszkot. Képgalériánkban olyan termékeket gyűjtöttünk össze, amelyek összetevőik alapján még az extrém száraz bőrt is képesek hidratálni és puhábbá, nyugodtabbá, kipihentebbé varázsolni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés