Nincs az a jó minőségű korrektor és alapozó, mely maradéktalanul eltünteti a kialvatlanság nyomait. Nyilván, erre a problémára a kiadós alvás a legjobb gyógyír. Vagy lehet, hogy más csodaszer is akad?

Nem először ismerkedem a Shiseido Waso termékeivel. Korábban, már volt szerencsém kipróbálni a sárgarépasejtekből készült, 24 órás hidratáló gélt, mely rettentő sokat javított a bőröm állapotán. A Dovex legutóbbi Blogger Brunch találkozóján rögtön felkaptam a fejem a Waso újdonságának hallatán, hiszen éppúgy, mint az előző kence esetében, most is azonnal éreztem, hogy én testesítem meg a célcsoportját.

A természetes alapanyagokon alapuló Waso termékcsalád legújabb tagját szintén a tradicionális és holisztikus japán konyha ihlette. Az antioxidánsokban és C-vitaminban gazdag éjszakai pakolás alvás közben segíti a bőr regenerálódását, és, mivel jelentősen meggyorsítja ezt a folyamatot, kevés alvásidő után is egészséges kinézetű, feszes és ragyogó bőrt garantál.

Semlegesíti a kialvatlanság nyomait

Sajnos tapasztalatból tudom, hogy kevés dolog roncsolja olyan rövid időn belül a bőr szerkezetét, mint a kialvatlanság. Amikor alszunk, a szervezetünk lázas munkát végez: ilyenkor javítja ki a szabad gyökök és a káros környezeti hatások által végzett rombolást, avagy regenerálja a szervek és a bőrszövet sejtjeit.

Ha kevés időnk jut pihenésre, ez a folyamat megszakad, és nem megy teljesen végbe. Ezért látjuk ilyenkor nyúzottnak magunkat a tükörben, hiszen a bőr azonnal jelzi, amikor felborul a belső egyensúly. Tartós kialvatlanság esetén a bőröregedés felgyorsul, hiszen a szervezet nem tudja maradéktalanul elvégezni a hámrétegek méregtelenítését.

Természetesen számos más egészségügyi problémát és ennél súlyosabb tüneteket is vonz magával az álmatlanság, illetve a kimerültség, melyekre nem jelenthet gyógyírt egy éjszakai pakolás.

Magas C-vitamin-tartalommal a bőröregedés ellen

Ám a bőröregedés lassítására tökéletesen alkalmas a Waso Beauty Sleeping éjszakai arcpakolás, mely yuzukivonatot tartalmaz. A yuzu vagy más néven japáncitrom egy Kelet-Ázsiából származó citrusféle, mely kinézetében leginkább a mandarinhoz hasonlít, az íze viszont a citrom és a grépfrút keveréke.

Elképesztően magas a C-vitamin-tartalma, és antioxidánsokban gazdag gyümölcs, ezért a szépségipar is előszeretettel kamatoztatja bőrfiatalító hatását. A Waso éjjeli maszkja felgyorsítja a bőr természetes méregtelenítő folyamatait, vitaminjaival pedig segíti a sejtek regenerálódását.

Üde, rugalmas bőr nyolc óra alvás nélkül?

Nagyon ritka, ha egyhuzamban sikerül nyolc órát aludnom. Elsősorban persze, ezen szeretnék változtatni, de, amíg ez nem lehetséges, igyekszem legalább a bőröm állapotát megóvni. A Waso gélszerű maszkja ideális számomra, mert nem teszi bonyolultabbá az esti bőrápolási rutinomat. A szokásos arctisztítás után felviszem a rendszeresen használt szérumomat és arckrémemet, azután egy leheletnyi réteget oszlatok el a bőrömön a gél állagú, hűsítő hatású éjszakai pakolásból.

Tényleg csak nagyon kevés kell belőle, és egy fogmosásnyi idő alatt felszívja az arcbőr, így nem kell attól tartani, hogy ráragad a párnára. Reggelre nyoma sem marad, viszont az arcmosáskor érzem, hogy mélyen hidratált és üde a bőröm. Öt-hat órányi alvás után sincsenek elmélyült barázdák vagy árkok a szemem alatt, és szinte kicsattanóan egészséges a bőrképem. Összehúzza a kitágult pórusokat, és az enyémhez hasonló, kombinált bőr esetén az is szembetűnő, hogy a T-vonal kevésbé fénylik a használata után.

Nagyjából 16 ezer forintba kerül, de annyira keveset kell belőle alkalmazni a jó hatás érdekében, hogy úgy érzem, nagyon sokáig ki fog tartani nálam a 80 ml-es kiszerelés.

  • Megosztás:
hirdetés