A bobfrizura hihetetlenül változatos lehet, izgalmas vágások teszik különlegessé a repertoárt. Ha valaki azt gondolná, hogy a rövid haj unalmas, itt a bizonyíték, hogy a nőies megjelenést nem a hajhosszban kell mérni!

hirdetés

A bobfazon roppant népszerű, már évek óta listavezető a hajstílusok között. Kétségtelen, hogy kiállta az idő próbáját, ez talán az egyik legtöbbször újragondolt fazon. 2024-re még szélesebb lett a paletta, a bobnak annyi változata van, mint égen a csillag. A szakemberek minden évben igyekeznek újítani egy kicsit a megszokott formán, ennek köszönhetően pedig hosszabb és rövidebb, játékosabb és elegánsabb vágások éppúgy bekerültek a repertoárba. A legújabb trend, hogy más rövid fazonokkal mixelik a stílusos bobot, s ha ezen a vonalon haladnak tovább az irányzatok, a bobfrizura térhódításának soha nem lesz vége.

Az izgalmas opciók már csak amiatt is kapósak, mert a különlegesebb vágásoknak köszönhetően mindenki a személyiségéhez és az arcformájához igazíthatja a klasszikus, divatos bobot. Habár továbbra is bobként szerepelnek a frizuradivatban, mindegyik fazon önálló és egyedi, a fodrászok pedig garantáltan tudják majd, hogy pontosan melyik verzióra is gondolsz, ha egy kicsit pontosítod a kívánságodat. Összegyűjtöttük a legmenőbb, legtrendibb bobvágásokat, amelyek hihetetlenül divatosak lesznek idén.

 

Izgalmas vágások, amelyektől változatos lehet a bobfrizura

Frufrus fazon

A frufrus bob talán az egyetlen, ami önmagában nem egy külön fazon, hiszen a homlokot keretező rövidebb tincseket a legtöbb verzióval kombinálhatod. Ennek ellenére mégis meg kell említenünk, hiszen egy csinos frufruval már egészen átalakul a frizura. A jól eltalált frufru szépen keretezi az arcot, ráadásul rövid hajfazon esetén különösen érvényesülni tud.

Bubble, vagyis buborékstílus

A buborékformájú bob tavaly nyáron futott fel, amikor is abszolút sikert aratott a fodrászszalonokban. A titka a dús hatásban rejlik, ugyanis még a lelapuló, vékony szálú hajból is képes kihozni a maximumot. Tartást és extra volument kölcsönöz a tincseknek, miközben hihetetlenül trendi és divatos. A befelé szárított szálk teszik igazán buborékossá az összképet, persze a karbantartáshoz és a formázáshoz nincs szükség profi szakemberre.

Francia vágás

A dögös kis francia bob a legnőiesebb változata a bobfrizuráknak. A párizsi hölgyek stílusát és kifogástalan megjelenését sokan irigylik, pedig semmi extrát nem tesznek azért, hogy sikkesen fessenek a mindennapok során. A ruházkodás mellett a frizurájukra is odafigyelnek, a rövidke bobot pedig nem véletlenül nevezték el róluk. A legtöbben ezt az aranyos, mégis hihetetlenül elegáns és vonzerőnövelő bobot kérik a fodrásztól, ami frufruval és frufru nélkül egyaránt fokozza és hangsúlyozza a nőiességet.

Klasszikus long bob

A klasszikus long bob az, amire mindenki asszociál akkor, amikor szóba kerül a bobfrizura. Ez a vágás egy tökéletes kompromisszum, ugyanis remek átmenetet képez a rövid és a hosszú hajfazonok között. Sikkes és stílusos, kortalan és egyszerűen megunhatatlan ez a menő hajfazon!

Olasz verzió

A francia bobot az elmúlt évben az olasz verzió váltotta, noha a trónról nem sikerült leszorítania az ultra nőies rövidke vágást. Az olasz hölgyek temperamentuma abszolút hűen tükröződik az olaszos bobstílusból, ugyanis a rövid frizura sokkal játékosabb, bohókásabb hatást kelt a párizsi változatnál. Egy kicsit hosszabb és lazább, ám a sikkes összhatásról ebben az esetben sem kell lemondani.

A legütősebb bobkombináció

A bobfrizura már nem csak önmagában próbál megújulni, a szakemberek más fazonokkal is kombinálják a nyerő fazont, ennek eredményeképpen pedig különleges vágások születnek. Az izgalmas mixek között a legnagyobb telitalálat egyértelműen a bob és a pixie egyvelege, amit a szakma bixie névre keresztelt. Hihetetlenül dögös és olyan stílusújító hatással bír, hogy mindenkinek leesik az álla, amikor hazaérsz a fodrásztól!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés